Hopp til hovedinnholdet

Studere et semester i utlandet uten generell studiekompetanse

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Er det noen steder å utlandet man kan studere i et halvt år uten å ha studiekompetanse? Eventuelt pris for dette? og om lånekassen støtter dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

De fleste læresteder i verden ønsker at søkere skal ha generell studiekompetanse eller tilsvarende. Når det er sagt finnes det læresteder som tar inn studenter på feks talent (kreative skoler), alder, relevant bakgrunn etc. Det finnes ingen lister over læresteder som tar opp studenter uten generell studiekompetanse, uansett om det gjelder på helgrad (bachelor og master) eller delgrad (som du ønsker å dra på). Du må derfor kontakte aktuelle universiteter og høyskoler direkte, og høre om de har noen ordninger som passer deg.

ET SEMESTER I UTLANDET
For å studere et semester ved et lærested i utlandet kan gjøre en av følgende:
- ta det første semesteret av en bachelorgrad og hoppe av. Du finner informasjon om studier og søknadsprosess til aktuelle land på www.ansa.no/land (land i høre marg)
- være enkeltemnestudent (ta kurs på feks bachelornivå). Kontakt læresteder direkte for informasjon om dette.
- reise igjennom en norsk agent feks Kulturakademiet, GoStudy, Education Link etc. Se ANSAs etisk godkjente samarbeidspartnere.

PRIS
Pris varierer mellom land og skoler, og mellom det offentlige og private tilbudet. Studerer du ved et offentlig universitet i Europa på landets eget språk er utdanningen ofte gratis eller rimelig. Unntaket er UK der man betaler rundt 100 000 i året i skolepenger. I andre engelskspråklige land og kontinenter utenfor Europa som USA og Australia må du også betale skolepenger. Det samme gjelder ved private skoler overalt i verden.

For å finne ut hva det koster å studere ved en bestemt skole, google universitetets navn sammen med tuition fee.


LÅNEKASSEN
For å få støtte av Lånekassen til å studere i utlandet må du ha generell studiekompetanse.

ANSA i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Studier i utlandet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om studier i utlandet