Hopp til hovedinnholdet

Må betale for legetime - hvorfor/klage til Regjeringen

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei jeg har et spørsmål til dere, jeg vet ikke helt hvilken kategori jeg skal bruke, så da ble det demokrati siden jeg har et spørsmål angående politikk. Hvordan kan jeg sende klage til regjeringen? Nå i 2015 Bestemte regjeringen at alle som ikke møter til lege/psykiatri timer skal måtte betale 600kr som straff. Noe jeg synes er sinnsykt, selv går jeg i behandling tre ganger i uka og det er fort gjort å bli syk og ikke kunne møte opp en dag. Det å måtte ringe 24 timer på forhånd er ikke alltid mulig. plutselig blir man syk med feber eller får panikkanfall, denne loven fungerer ikke for de som har såkalte legetimer 3 ganger i uka. For meg og andre i min posisjon kan det få store konsekvenser. Jeg er ikke så god på å utrykke meg, men jeg føler at jeg må gjøre noe, i allefall få sendt inn et klagebrev slik at de kansje kan se situasjonen fra min side. Jeg er så lei høyre, skulle fått de av makta helt. Sikkert mange som er enig.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hei, vi skjønner at denne 24 timers regelen kan by på problemer for de som plutselig blir syke og ikke kan møte til legetimen.

Samtidig vet vi ikke hvordan regelen er tenkt å fungere i praksis. Det må du nesten sjekke ut med Helse- og omsorgsdepartementet. Samtidig vil vi også råde deg til å ta opp dette med din behandler som du treffer 3 ganger i uken. Kan hende kan dere få til en ordning som gjør at du ikke vil bli belastet med 600 kr hvis du plutselig blir syk.

Vi vil tro, uten at vi vet helt sikkert, at hensikten med denne nye regelen ikke er å ramme de som har en «lovlig» grunn, som for eksempel å bli syk. Vi vil tro at hensikten må være å ilegge et gebyr på 600 kr til de som ikke møter til timen uten å ha noen gyldig eller troverdig fraværsgrunn. Men som sagt, dette bør du sjekke ut både med Helse- og omsorgsdepartementet og med ditt eget legekontor. Vi kan dessverre ikke med sikkerhet si noe om hvordan helsemyndighetene har tenkt at denne regelen er tenkt å fungere i praksis. 

Hilsen oss i Barneombudet

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Valg, demokrati og samfunn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om valg, demokrati og samfunn