Hopp til hovedinnholdet

Ønsker å skape blest rundt mobbing

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har nå jobbet i over et år med å prøve å få politikernes oppmerksomhet rundt min hjertesak, men jeg føler at jeg ikke når frem. Har dere noen tips til hva jeg kan gjøre? Jeg har fått publisert et leserinnlegg i lokalavisen, har vært i kontakt med nrk, de lagte en nyhetsartikkel på nett og sendte det på radioen. Jeg har vært på politikertorg i kommunen, har også utvekslet mail med kunnskapsministeren. I tilleg til dette har jeg laget en side på facebook. Jeg vil ikke stille meg bak en orginisasjon ettersom jeg selv vil fremme saken. Saken går ut på å endre lærerutdannelsen slik at hvordan forebygge, oppdage og håndtere mobbing blir en større del av den enn den er i dag. Jeg har selv blitt mobbet siden jeg begynte på skolen, noe jeg har vært åpen om. Jeg har snakket med både ny utdannete lærere og eldre lærere, mobbe ofre, mobbere, elever som ikke innvolvert og foreldre, omtrent alle er enige med meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for et fantastisk engasjement! 

For oss ser det ut som om du allerede har kommet veldig mye lenger enn de fleste. Leserinnlegg, radio, og det å utveksle med ministeren er veldig gode virkemidler for å nå frem. Det er faktisk slik vi også jobber.

Det kan også se ut som du du allerede har nådd ganske langt i målet ditt. Regjeringen har satset på både lærerutdanning, rektorutdanning og videre- og etterutdanning i skolen. I tillegg skal et utvalg som er satt ned av regjeringen (Djupedalutvalget) legge frem sine konklusjoner allerede i morgen. Djupedalutvalget ser på alle sider av det å lage et godt skolemiljø. Deres konklusjoner kommer i det man kaller en NOU-det er en stor rapport. Vi tror de kommer med mange gode forslag. Vi regner med at de vil si at det å forebygge, avdekke og håndtere mobbing, det er noe alle ansatte i skolen skal lære. 

Vårt råd er derfor å fortsette som du gjør. Etter at NOU’en er lagt frem i morgen, så må vi alle stå på for at Kunnskapsministeren faktisk gjennomfører forslagene. Jo mer oppmerksomhet, jo større muligheter for å lykkes i det.

Du vil finne NOU’en på nettsiden til regjeringen (regjeringen.no). I tillegg er det fint om du skriver til ung.no og til spør barneombudet og legger frem forslagene dine. Vi vil veldig gjerne høre mer om dem.

Lykke til!

Hilsen oss i Barneombudet

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Valg, demokrati og samfunn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om valg, demokrati og samfunn