Hopp til hovedinnholdet

Hvordan bli partileder i FrP?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er 15 år og drømmer om å bli partileder i Fremskrittspartiet. Hva må til for at jeg skal klare det? Noen spesielle utdannelser som kan være lure å ta? Og hva kreves det av meg for å bli partileder? Noen egenskaper som e bra og ha?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Takk for spørsmålet ditt!

Så bra at du har ordentlige drømmer og visjoner for hva du vil :) Det er ikke lett å svare på oss konkret hva du må gjøre for å bli partileder i Fremskrittspartiet. Det er heller ikke en jobb man er "garantert", siden det bare er en partileder av gangen i hele landet.

Men hvis du vil jobbe innenfor politikken, så er nok det aller viktigste å komme i kontakt med miljøet, og melde seg inn i partiet. En vanlig start er å melde seg inn i ungdomspartiet, FpU i ditt tilfelle. Nesten alle av toppene i politikken har en lang bakgrunn i sitt eget parti (Jonas Gahr Støre kom "utenifra" i sin tid, men det er mer sjelden).

Så det lureste er helt klart å melde seg inn i partiet, møte mange andre likesinnede, og delta i frivillige ting og kampanjer i partiet. Etter hvert vil det kanskje komme verv og jobber man kan få i partiet. Så svaret er egentlig at man må "bygge seg opp fra bunnen".

Det er absolutt noen utdanninger som er vanlige og veldig relevante for et parti: Kanskje spesielt ting som statsvitenskap, samfunnsøkonomi eller juss. Men mange bakgrunner kan være gode og nyttige, så det er ikke en enkelt vei inn her. Det er mange muligheter.

Og husk at akkurat partilederjobben kan være veldig vanskelig - men at det er mange andre jobber i politikken som også har innflytelse, hvor man får gjort like mye godt og viktig arbeid.

Av egenskaper som trengs, er det mange. Men det viktigste for en leder, særlig politisk leder, er kanskje evnen til å samle folk, til å samle partiet, ha øye for de rette kompromissene, og til å motivere og gå foran som et veldig godt eksempel.

Les også mer om å være politiker og hva det innebærer og krever her på Utdanning.no.

Lykke til! Hvis du er politisk interessert, er veien først og fremst å melde seg inn i partiet ditt.

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Valg, demokrati og samfunn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om valg, demokrati og samfunn