Hopp til hovedinnholdet

UNGASS 2016 og avkriminalisering/legalisering

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, Om UNGASS 2016 blir enige om at en avkriminalisering/legalisering av rus er det beste, hva skjer i Norge da? Vil det bety at Norge er nødt til å avkriminalisere/legalisere, eller velger Norge selv? Hva er sannsynligheten for at Norge tar UNGASS 2016 alvorlig og dermed innfører avkriminalisering/legalisering av for eksempel Cannabis? Vær så snill å kom med et utfyllende svar, da jeg gjerne vil forstå. Takk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Sannsynligheten for at Norge tar UNGASS 2016 alvorlig er ganske stor, men ikke i den forstand at vi innfører avkriminalisering/legalisering av cannabis. Norges holdning vil antagelig være at nåværende regulering bør opprettholdes.

Hovedanliggende for Norge vil være å få andre land til å se på bruk av narkotiske stoffer som noe mer enn et kriminalitetsproblem. Man vil legge vekten på å få stater til å oppheve dødsstraffen for narkotikaforbrytelser. 

Noen har sett for seg at når FNs generalforsamling skal diskutere internasjonal regulering av narkotika, vil det føre til store endringer i vårt forhold til cannabis. Dette blir neppe tilfelle. Norge kommer ikke til å legalisere eller avkriminalisere cannabis i overskuelig framtid.

PS: Vi snakker her om cannabis/cannabinoider som rusmiddel, ikke som medisin.

Du kan lese en informativ artikkel om denne debatten generelt i Aftenposten fra 12.okt. 2015.

Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Valg, demokrati og samfunn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om valg, demokrati og samfunn