Hopp til hovedinnholdet

Vil hjelpe venninna mi som er tatt av barnevernet.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg vil både klage og få hjelp ,nå er jeg så lei av dette dritte,barnevernet har ødelagt livet til så innihelvetes mange...venninna mi skal flytte..flytte vekk fra meg..og jeg trenger henne,barnevernet kan ta henne når de vil,hun er kjempe glad i moren sin, den ene søstera ,sa i fra t Barnevernet..no e live t venninna mi ødelagt.. Hun nekter å bli med barnevernet... Og jeg vil hjelpe ..men jeg vet ikke hva jag kan hjelpe med ..~hilsen en skuffet jente...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente 13 år !

 

Jeg forstår godt at du er både sint og lei deg for at barnevernet har bestemt at din venninne må flytte.  Det er viktig med gode venner og nå flytter en som betyr mye for deg.

 

Barnevernet må ha gode grunner få å flytte barn og de skal forsøke så langt det er mulig å hjelpe foreldre og barn så de kan bo sammen.  Jeg vet ikke om din venninne har fortalt om hva som er grunnen til at hun skal flytte, men det er helt klart noen som mener at dette nødvendig og bra for henne.  Kanskje du kan spørre henne litt om dette. Dersom du ønsker å være til hjelp for din venninne er det viktig at hun får støtte og oppmuntring i forhold til at dette kan bli bra, men jeg forstår at dette ikke er lett for deg. Og det er helt sikkert ikke lett for venninnen din heller.

 

Jeg vet ikke hvor langt venninnen din skal flytte, men jeg antar at hun kommer på besøk til sin mor og at dere kan fortsette og være venner selv om det selvfølgelig ikke blir på samme måte.  Kanskje du også kan reise på besøk til henne.

 

Er det noen voksne som kan prate litt med dere sammen om hvordan det er for dere begge at venninnen din flytter. Går dere på samme skole kan dere kanskje prate litt med helsesøster.  Din venninne har også en kontaktperson i barnevernet hun kan kontakte dersom det er noe hun ikke forstår eller trenger mer informasjon om.   

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Valg, demokrati og samfunn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om valg, demokrati og samfunn