Hopp til hovedinnholdet

Hvilke menneskerettigheter blir brutt i Vest- Sahara?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg skal ha en presentasjon om vest-sahara. Vest-Sahara konflikten er noe jeg har engasjert meg mye i de siste ukene. Jeg har diskutert med (er marokkaner selv) flere marokkanere som er for dette. Skal ikke gå i detaljer på det akkurat nå. Selv om jeg vet at det er brudd på flere menneskerettigheter i Vest-Sahara, så finner jeg ikke konkret hvilken rettigheter som blir brutt og hvordan. Det hadde vært fint om dere kunne ha hjulpet meg her :) Jeg vet f.eks at de blir undertrykt og at de i stor grad ikke får sagt sin mening. Jeg vet at det er dårlige forhold men ikke konkret hva det er som er dårlig. Takk for svar på forhånd

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til ung.no.

Så spennende at du er engasjert i Vest- Sahara og har lyst til å lære mer om konflikten der. For å få vite mer om dette tema vil jeg anbefale deg å ta kontakt med noen av organisasjonene som jobber med tematikken.

Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond (SAIH) er en organisasjon som er engasjert i situasjonen i Vest- Sahara, og de har blant annet utgitt en rapport om menneskerettighetsbrudd i Vest- Sahara, som du kan ta en titt på.

Støttekomiteen for Vest- Sahara er en annen organisasjon som jobber med dette.

Du kan også ta en titt på Globalis sine landsider om konflikten. Der finner du mye informasjon.  

Håper dette var til hjelp!

Hilsen redaksjonen i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Valg, demokrati og samfunn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om valg, demokrati og samfunn