Hopp til hovedinnholdet

Hva er et fylkesstyre og hvilke verv finnes?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg bare lurte på hva et fylkesstyre er, og evt hva slags verv man kan påta seg i fylkesstyret. Jeg vet allerede om Leder, nestleder og styremedlem. Er det flere? Ungdomspartiet mitt skal ha "refreshe" styret og siden alle vet hva det innebærer så synes jeg det er litt flaut å spørre. Mvh Jente 13

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.

De fleste ungdomspartier har fylkeslag i flere fylker, i tillegg til at de har lokalgrupper i de ulike fylkene. Et fylkesstyre er altså den delen av en ungdomspartiet som representerer alle medlemmene og lokalgruppene i et fylke.

Et fylkesstyre er vanligvis satt sammen slik som andre styrer. Som du sier er det vanlig å ha leder, nestleder og styremedlem. I tillegg er det ofte vanlig å ha for eksempel en sekretær og en økonomiansvarlig, men dette varierer fra organisasjon til organisasjon, og fra ungdomsparti til ungdomsparti. Det kan også finnes andre verv, som for eksempel lokalgruppeansvarlig. Det er alltid opp til partiet/organisasjonen selv å finne ut hvilken verv de vil ha.

Dette finner du ofte informasjon om på hjemmesidene til ungdomspartiet. Der finner du også vanligvis kontaktinformasjonen til sittende leder i fylkesstyret, og selv om det kan føles litt flaut, blir de bare glade når noen tar kontakt for å lære mer om hvordan styret fungerer. Det er med andre ord en lur ting å gjøre for å lære mest mulig om fylkesstyret der du bor :)

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Valg, demokrati og samfunn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om valg, demokrati og samfunn