Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg gjøre for å få stoppet ski?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei! Du har sikkert hørt om at det skal komme et vedredskspsenter i Taralrud. Jeg bor i Oppegård og er veldig utsatt for å høre skyting og bombing. Jeg er også veldig natur-interessert og glad i naturen, men nå skal ski ødelege alt! De får masse vis av penger vi får noen tusen. Det var frekt av ski å legge senteret der. Isteden for fuglesang vil vi høre bombing og skyting og helikoptere. Jeg vil demonstrere. Mamma sier jeg bør sende et brev til ordføreren. Bør jeg det. Alle i klassen min sier det vil gå bra. Og gjør litt nar av meg fordi jeg er imot senteret. Hva skal jeg gjøre for å få stoppet ski? Hilsen en sint og frustrert gutt

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.

Det er utrolig bra at du er engasjert, og det er flott at du vil få din stemme hørt. 

Du sier at noen gjør litt narr av deg fordi du er i mot senteret. Jeg skjønner at det føles ubehagelig, men jeg håper at du ikke lar det gå for mye inn på deg. Når man engasjerer seg politisk, kommer det alltid til å være noen som sier mot eller erter litt. Likevel tror jeg de fleste egentlig synes at det er bra at man deltar i demokratiet. 

Jeg synes det høres ut som en god idé å sende brev til ordføreren. Det er også mulig å kontakte noen av de lokale politikerne og prøve å få dem til å jobbe mer aktivt mot det.

I tillegg er det bra å få frem meningene sine i media. Du kan for eksempel skrive leserinnlegg eller tipse avisen om å lage en artikkel om motstanden deres. I artikkelen kan for eksempel du eller en politiker stille opp.

Håper svaret har hjulpet deg litt på vei. Stå på og lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er demokrati?

Stortinget i Oslo (colourbox.com)

Norge regnes som et av de mest demokratiske landene i verden. Men hva er egentlig et demokrati, og hvordan kan du være med å påvirke?

Les mer

Hvordan er det å være ung i dag? Si DIN mening!

Sinna jente (colourbox.com)

Det er mange som tror og mener noe om hvordan ungdom i dag er og oppfører seg. Men hvordan er det egentlig å være ung i dag? Hva er typisk for deg? Se hva andre har sagt og del dine meninger her!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Valg, demokrati og samfunn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om valg, demokrati og samfunn