Hopp til hovedinnholdet

Program for ungdomsledere?

Jente 16 år
 

Spørsmål

heihei, jeg ser på meg selv som ganske samfunnsengasjert og tenker å studere noe samfunnsfaglig, men jeg ønsker å kunne ta del i noe faglig utenom skolen også.. jeg vet at det finnes ulike ungdomsseminarer/utdanningsprogrammer som fokuserer på lederskap og utvikling av ungdomsledere, men jeg har null peiling på hvordan jeg skal navigere meg fram til ett, og det virker som det ikke finnes noen ordentlig oversikt for slike program? og vet dere om noen slike samfunnsrelaterte ungdomsprogrammer som kunne vært av interesse?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.

Så spennende at du ønsker å engasjere deg mer i samfunnet!

For å få trening og erfaring som leder er det ofte lurt å engasjere seg i en organisasjon, enten en politisk organisasjon eller en interesseorganisasjon, altså en som jobber med et spesielt tema.

I artikkelen «Engasjert? Bli med i en organisasjon!» har vi listet opp mange av de største organisasjonene. Der vil du ofte få mulighet til å bli med på seminarer, reiser og diverse samfunnsrelatert arbeid. 

Hvis du bor i Oslo eller østlandsområdet, kan du også sjekke ut www.google.com/url?hl=no&q=http://fundatum.webnode.com/about-us/&source=gmail&ust=1497096366795000&usg=AFQjCNE1EGWFZBgF6xSBbYjfDcO_SYkPQw">Fundatum (kjenner ikke til dem, men de sier de jobber med utvikling av ungdomsledere) og kanskje www.google.com/url?hl=no&q=https://www.facebook.com/toyenakademiet/&source=gmail&ust=1497096366795000&usg=AFQjCNHY7hO78qhw4_HnqUyD8kXO_S7Y3Q">Tøyenakademiet (jobber for å styrke og videreutvikle lokale fellesskap og fritidstilbud gjennom å aktivt rekruttere og utvikle unge lokale ledere og ledertalenter).

Kanskje læreren, rådgiveren eller noen på fritidsklubben vet om noe der du bor også! Lykke til!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Valg, demokrati og samfunn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om valg, demokrati og samfunn