Hopp til hovedinnholdet

Kommer Brexit til å påvirke muligheten til å jobbe i Storbritannia?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg skal studere i England fra 2019 til 2022. Jeg har en kjæreste som har lyst til å flytte med meg og jobbe i England mens jeg studerer. Likevel vil jo Storbritannia være helt utmeldt fra EU før jeg/vi flytter. Vil innvandringspolitikken til Storbritannia etter Brexit forhindre muligheten hans til å flytte med meg? Takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 19 år,

Dette er nok spørsmålet veldig mange stiller seg om dagene. Dessverre er det fortsatt uavklart hvordan Storbritannias forhold vil være med resten av EU/EØS etter Brexit. Det er en sjanse for at de vil få mer lukkede grenser, og at nordmenn må søke om arbeidsvisum for å kunne jobbe i Storbritannia etter Brexit. For å være kvalifisert til å få et slikt visum må man oppfylle visse krav. Det er uvisst om disse kommer til å endres på etter Brexit. Du kan se dagens visumtyper for de som vil jobbe i Storbritannia, og som må søke visum, her - UK Gov Work Visas 

Hvordan det vil bli med arbeidsvisum avhenger av hvilken avtale regjeringen i Storbritannia klarer å forhandle frem med EU, hvis de klarer å få på plass en avtale i det hele tatt. Per i dag har de satt seg et mål om å ha en avtale klar i november 2018, men det er ikke sikkert at de kommer til å komme til enighet. Det er heller ikke klart hva innholdet av avtalen eventuelt kommer til å være. Dere må derfor følge med i media i tiden fremover for å se hvordan dette vil utarte seg. 

Hilsen ANSA i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan ambassaden hjelpe deg med i utlandet

pass og euro (colourbox.com)

Norge har utenriksstasjoner i de fleste land i verden, og en av deres hovedoppgaver er å bistå nordmenn som kommer i vanskelige situasjoner i utlandet. Her gir vi deg en oversikt over noe av den hjelpen du kan forvente å få fra utenriksstasjonene.

Les mer

Drømmer du om en jobb i utlandet?

Gardermoen flyplass (colourbox.com)

Mye skal ordnes, og planlegging tar ofte lenger tid enn du tror. Det er ikke alltid lett å få seg jobb i et ukjent land. Ta initiativ, skaff deg informasjon og finn ut hva som er mulig.

Les mer

Erfaringer fra lærlingtid i utlandet

Kristine Lundby (Foto: Mireia Rodrigo)

For mange kan det virke fristende å ta hele eller deler av lærlingtiden i utlandet. Vi har pratet med to jenter som bestemte seg for å gjøre det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Valg, demokrati og samfunn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om valg, demokrati og samfunn