Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg melde meg inn i et politisk parti?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg har nettop begynt i tiende klasse, og vi snakker mye om politikk og utdanning på skolen. Jeg merker at jeg interesserer meg veldig for politikk, spesielt innen utdanning og miljø. Jeg følger også veldig mye med på nyheter og debatter, og det et bestemt parti som har mange meninger som jeg står for. Derfor har jeg lyst til å melde meg inn i et ungdomsparti, men jeg er usikker på om det er verdt det. Så det jeg lurer på er hva det innebærer å være medlem av et ungdomsparti, og hva man får ut av det.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så spennende og gøy at du interesserer deg slik for politikk, og at du ønsker å engasjere deg! Det bør du virkelig gjøre, når du er såpass engasjert. Det er mange fordeler med å være medlem i et ungdomsparti, både når det gjelder vennskap og det sosiale, og at du blir utfordret og får øve deg på å debattere og bryne meningene dine, samt at du får gjort noe viktig for verden rundt deg. Dette burde jo gjøre at det er "verdt det" i seg selv, selv om dette kanskje ikke kan måles i penger eller status. Det er likevel evner og verdier som er viktige senere i livet. 

Når det gjelder hva det innebærer, så er nok dette i stor grad opp til deg selv om det partiet du melder deg inn i. Man kan i stor grad bestemme en del selv - hvor engasjert ønsker du å være? Og hvor mye tid har du faktisk til å bruke på dette? Snakk med de som allerede er med i det partiet du tenker på, og luft tankene dine. Still dem de spørsmålene du stilte oss, så vil du få konkrete svar. Lykke til!

ungdomsskolelæreren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer

Vanskelig å velge parti?

Politiske partier

Hva er viktig for deg? Finner du det partiet som jobber for dine verdier? Her har du en lenkeoversikt over de politiske partiene og de respektive ungdomspartiene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Valg, demokrati og samfunn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om valg, demokrati og samfunn