Hopp til hovedinnholdet

Må velge hva jeg skal gjøre

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 13 år. Jeg har nettop startet på cheerleadning og vi skal ha et show snart, men samtidig som showet er det NM- i speiding og hvis jeg ikke blir med så kan ikke patruljen heller bli med. Mamma mener at jeg skal dra på NM fordi det er siste gang søsteren min kan være med før hun er for gammel. Men vennene mine mener at jeg skal dra på summer open. Hva skal jeg gjøre?

Besvart 22.05.2019 21:26
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at det er vanskelig å ta et valg, når moren din vil at du skal være med på cheerleading. Jeg synes at du skal gjøre det du har lyst til! :-) Om du har lyst til å dra på speiding, så synes jeg du skal få gjøre det! Hvis du vil på cheerleading, så synes jeg du skal gjøre det. Selv om det kan være litt vanskelig å si ifra til begge parter, så synes jeg fortsatt at du skal gjøre det du har lyst til. Man kan ikke gjøre alle fornøyde hele tide :-) 


 

Lykke til! 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Hva kan du bestemme selv?

Jente som lurer på noe (colourbox.dk)

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Valg, demokrati og samfunn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om valg, demokrati og samfunn