Hopp til hovedinnholdet

Jeg drømmer å ha min egen organisasjon.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

tittei :D jeg er en kar på 14 som er EKSTREMT gla i historie. jeg intereser meg mest av alt på hele 1900 tallet om aen verdenskrig. det går liksom i at jeg beundrer den nasjonalismen i nazisme. jeg er ikkeno nasist, jeg er religiøst kristen, som vil i det minste prøve å lage mit eget nasjonalsymbol som et hakekors, så lenge det ikke involoverer jødehat eller noe lignende. hvor kan jeg få tips til å lage et eget symbol? for verdens skyld ikke tro jeg holder med det onde hitler gjorde med jøder og negre, jeg ville aldri hat gasset noen. jeg vil også danne et politisk parti, kanskje opptre som diktator? diktatur er en drøm, men jeg vil ha min egen organisasjon ( en mektig en) hadde jeg bestemt hadde jeg dannet en nordisk union meed strenge regler for andre religioner uten om kristendom. puh dette var lankt, håper på svar snarest som mulig :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver inn til oss!

 

Det er nok mange som synes at historie er et spennende og fascinerende fag. Det er fult mulig å synes at andre verdenskrig og nazisme er veldig interessant uten å være rasist eller jødehater.Det å være opptatt av historie og å ønske å danne et politisk parti er to forskjellige ting.

 

Når jeg leser det du skriver blir jeg nysgjerrig på hva det er med tanken på en streng kristen nasjonalistisk organisasjon som tiltrekker deg når du ikke føler deg som nazist, rasist eller antisemitt. Slik jeg er blitt forklart hva kristendommen går ut på, er nettopp det å være åpen og tolerant overfor andre, også andre religioner, et av hovedbudskapene i de fleste former for kristendom. Mange mennesker føler seg truet av det som er nytt og anderledes men du høres ikke ut som du helt er slik heller.

 

Det å dele meninger, vinne respekt hos og bety noe for andre kan jeg forstå er en god tanke. Du har en tro som deles av mange. Det er fullt mulig å jobbe politisk for dine meninger. Men alle organisasjoner begynner i det små og tar tid å bygge opp. Det krever hardt arbeid, mye tålmodighet og utholdenhet og overbevisninger som treffer andre hjemme.

 

Jeg tror det er lurt av deg å tenke deg godt og grundig om nå det gjelder hva dennedrømmen egentlig handler om for deg.

 

Håper dette har vært til nytte for deg!Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Valg, demokrati og samfunn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om valg, demokrati og samfunn