Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få mine foreldre til å la meg melde meg inn i et parti?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Har veldig lyst å melde meg inn i et politisk parti, så jeg kikket på hva de forskjellige partiene stod for og endte på AP. Liker at de står så for like muligheter for alle, men tror foreldrene mine ville vært litt skeptiske til at jeg har tenkt å melde meg inn i AUF. I og med at det er det eneste partiet som har opplevd terror rettet mot seg. (Som jeg vet av i alle fall.) Lurer på hvordan jeg kan konfrontere dem med dette på en måte som får dem til å være oppfordrene og ikke engstelige eller skeptiske?

Besvart 23.09.2018 20:26
 

Svar
Hei

Takk for at du stiller oss spørsmål!

Så fint at du er samfunnsengasjert og har lyst å delta i hvordan landet drives. Har du snakket med dem om dette, eller er du bare usikker på om det synes det er greit? Det høres ut som at du har tenkt nøye igjennom hvorfor du velger som du gjør. kanskje de vil forstå hvorfor du vil dette når de hører hvorfor du vil dette.

Når du har fylt 15 år, kan du selv velge om du vil melde deg inn eller ut av foreninger. Dette står i barneloven § 32. Politiske organisasjoner er en form for foreninger. Jeg går ut fra at foreldrene dine fra samme tidspunkt heller ikke kan nekte deg å delta i lovlige politiske demonstrasjoner.

Foreldrene dine bør være stolte av at de har oppdratt barn som er engasjert i samfunnet rundt seg.

Legger ved noen artikler som kanskje kan hjelpe deg.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Valg, demokrati og samfunn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om valg, demokrati og samfunn