Hopp til hovedinnholdet

Melding til barnevernet og barnevernsdokumenter

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg og venninnen min hadde en diskusjon i klassen, hun mener at hvis man f.eks stjeler penger fra en venn og de rapoterer det til barnevernet men ikke politiet, kommer det til å stå på papirene dine for alltid. Jeg sa at jeg ikke tror helt på det, men at det er teit hvis man er under 18. For hvis man gjør en feil burde det ikke stå på papirene dine for alltid... men står alt det du har gjort i papirene dine for alltid eller beggyner det å stå fra du er 16?

Besvart 29.01.2019 15:21
 

Svar
Hei

Du spør hva som skjer hvis noen rapporterer noe til barnevernet. Vil det da bli stående i barnevernsdokumenter selv om vedkommende er under 16 år? 

Barnevernet har en "mappe" på alle som blir meldt inn til dem. I denne mappen fører barnevernet inn meldinger om barnet. Barnevernet har plikt til å vurdere alle henvendelser som kommer inn om barnet. Dette er viktig fordi barnevernet skal vurdere om et barn har det godt der han eller hun er.  Det er interne retningslinjer i barnevernet om hvilke meldinger som blir slettet og hvilke som blir spart på. 

Barnevernsdokumenter er ikke det samme som politiets "rulleblad". I barnevernsdokumenter kan meldinger bli registrert så tidlig som fødsel.  Disse dokumentene er ikke tilgjengelige for andre enn barnevernet, barnet og foresatte. Det vil si at arbeidsgivere eller lignende aldri kan be om innsyn i en persons barnevernsdokumenter. 


Vennlig hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Sinna gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Valg, demokrati og samfunn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om valg, demokrati og samfunn