Hopp til hovedinnholdet

Har fått vite en hemmelighet om faren til broren min, men kan ikke si det...

Gutt 14 år
 

Spørsmål

hei, jeg har en problem-stilling hvor jeg ikke har anelse om hva jeg skal gjøre. " En viss person" har fortalt meg en hemmelighet om faren til broren min. Det er veldig alvorlig og jeg vet ikke om moren min vet det eller ikke. "En viss person" sier at jeg aldeles ikke må fortelle "hemmeligheten" til noen, fordi det kan gå utover mange andre. Jeg vet rett og slett ikke hva jeg skal gjøre, burde jeg fortelle moren min det? Jeg er ikke helt sikker, men mest sannsynlig vet hun ikke dette. Jeg har så stor tillit til denne "visse personen" og jeg vil ikke ødelegge noe.. Håper på et svar så kjapt som mulig!!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er ofte sårbart å vite for mye. Det du skriver til oss her, forteller at du erfarer dette nå.

Selv om du har lovet å ikke si noe videre, tenker jeg at det er vanskelig å holde dersom det er av en så alvorlig grad at det kan ha store konsekvenser for deg eller andre om du ikke forteller det. Har du en voksen, klok person i nærmiljøet ditt som du kan si dette til, og diskutere det med? For du skriver til oss at det er vanskelig for deg, og da tenker jeg at du ikke skal gå med det inni deg og slite med det. Det kan være en ide for deg å ringe Røde Kors hjelpetelefonen kors på halsen, tel 80033321, der kan du være anonym, og samtidig få råd fra voksne som er vant til å snakke med barn og unge.

Lykke til!

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap