Hopp til hovedinnholdet

Forskjellen på ekte og falsk venn

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei Hva er den største forskjellen mellom ekte venn og en falsk venn og bare venn? Fikk telefon klokken kvart på 6 on at jeg måtte hente ei på en fest og jeg sa nei og heldevis er det dårlig dekning så hunn datt ut og jeg slo telefonen på lydløs og nå sier hun at vi ikke er venner lengere og at jeg ikke er en ekte venn? Hva kan dette bety? Kan det ha noe med at hun kanskje var litt forelska i meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Det er vanskelig å gi en konkret definisjon av forskjellen på en ekte og falsk venn. Men, en ekte venn stiller ofte opp, lytter og gir råd til dine problemer samtidig som det er en person man kan ha det gøy med. En falsk venn kan finne på å baksnakke. 

Jenta ble kanskje skuffet og trodde du ville hente henne dersom hun spurte. I denne situasjonen passet det ikke for deg og derfor ble hun lei seg. Fremfor å tro at hun er forelsket syntes jeg dere burde snakke sammen. Det er ingen grunn til at hun skal bli lydløs dersom dere var gode venner fra før. Ta opp problemet, snakk om det og løs det. Kanskje det hele har vært en stor misforståelse og at dere er uvenner uten grunn.

Lykke til!

 

Mvh. Ungdomsredaksjonen 
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap