Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få meg venner og få tiden til å gå?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

10. klassing. Bor på et lite sted. Mine tre beste venner går på videregående i en annen by. Har ikke venner sånn utenom på skolen. Har ingen felles interesser med noen i klassen. Føler også at jeg ligger og vakler mellom de sosiale gruppene. De "populære" og "geekene". Jeg har det fint i livet. Ingen mobber meg, jeg hat det bra i hjemmet, men føler ikke at jeg i øyeblikket har noen å være med på fritiden. VELDIG ensomt til tider. De som jeg kunne tenke meg å være sammen med er liksom "over" meg i rang i ungdomsmiljøet så det er uaktuelt å spørre de om å gjøre noe. Og de andre er bare datanærder, så glem det. Jeg hadde en bestevenn i klassen, men han er liksom mer akseptert blandt de "populære" og vil ikke bruke så mye tid på meg lenger. Forresten ligger jeg litt etter skjema. Blir ikke invitert med på fest for jeg drikker ikke. Får meg ikke dame for jeg mangler 'status. 'PS: Driver ikke med idrett. Musikkinteressert. Hva kan jeg gjøre for å få tida til å gå? Positiv til fremtiden:-)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så bra at du er positiv selv om det går litt trått sosialt akkurat nå! Det er godt å høre at du har noen gode venner. Selv om de for øyeblikket går på skole i en annen by, må du huske på at det bare er et år igjen før også du er ferdig på ungdomskolen og sikkert skal gå på skole med dem igjen.

Du forteller at du "vakler mellom de sosiale gruppene". Jeg skjønner at det er vanskelig å føle at du ikke helt passer inn noe sted. Du forteller at du er musikkinteressert. Har du vurdert å begynne med en fritidsaktivitet i den retningen? Korps, orkester, band, lydproduksjon? I de fleste byer finnes det tilbud (også flere gratis) der man kan gå å dyrke interesser som for eksempel musikk sammen med andre. Hvis du ikke føler at du har tid nok på kveldene til å spille med noen, eller rett og slett ikke har lyst, synes jeg likevel at du bør bruke musikken! Finn ut av om andre har samme musikksmak som deg. Plutselig vil du da kanskje finne noen du har noe til felles med. Da vil du kanskje oppleve at det er lettere å bygge opp et vennskap.

Jeg vil for øvrig påpeke at du ikke "henger etter skjema" fordi du i en alder av 15 år ikke drikker. Det er mange andre som også venter med alkoholinntak til de er mye eldre. Ikke la dette stoppe deg fra å gå på fester eller andre sosiale arrangementer! Og om du skulle oppleve drikkepress er det en fin ting å holde fast på standpunktene dine.

Det er kjempefint at du er positivt innstilt til fremtiden. Prøv å være litt positivt innstilt til de rundt deg også. Kanskje er ikke alle andre så forskjellige fra deg som du tror?

Lykke til videre! Jeg legger ved en artikkel jeg synes du bør lese.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap