Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg bli kjent med dem i korpset når jeg er så sjenert?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går på korps å, jeg synes det er vanskelig å bli kjent med andre. For jeg er så skjenert å er veldig stille, å snakker ikke så mye. Men jeg vil bli kjent med dem, men jeg synes det er vanskelig å bli kjent med andre. Når vi har pause i korpset så pleier jeg å være alene. Jeg tørr ikke å gå til de andre, for jeg er så sjenert. Men jeg vil bli kjent med dem, jeg hater å være skjenert vil ikke være det,jeg vil værw utavendt. Har du noen råd om hvordan jeg kan bli kjent med dem? og om du har noen tips som jeg ikke er så sjenert? Vær så snill å svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det beste tipset jeg har er å bare hoppe i det. Det blir ikke lettere med tiden, og etter første gangen du har gått bort til dem og snakket med dem i pausen så kommer det ikke lengre til å være skummelt. Jeg skjønner at du synes det er skummelt å skulle snakke med dem, du vet ikke hva du skal si eller hvordan du skal opptre. Men det kommer til å komme av seg selv etter hvert! Nå må du utnytte det at du ikke kjenner dem noe særlig: Gå bort og introduser deg selv om du ikke har gjort det før. Om de allerede er i en samtale spør du om hva de snakker om, og blir med på den samtalen. Still dem spørsmål om dem selv og om korpset - hvilket instrument de spiller, hvor lenge de har spilt i korps, om de har spilt i noen andre korps før, hva de gjør ellers på fritiden, hvilken skole de går på osv. Det er mye å snakke om! Hvis du er nervøs kan du tenke ut et par ting du kan spørre om på forhånd slik at du har noe i bakhånd. Husk også på at det ikke bare er ditt ansvar å holde samtalen gående! De kommer til å stille spørsmål tilbake, og om det nå skulle bli stille så synes alle det er like pinlig og det er ingen som tenker at det er din skyld! Det er alles skyld. 

Jeg legger ved noen artikler med tips til samtalen, en artikkel om hvordan man kan få venner og en om selvtillit og selvfølelse. Jeg håper at dette hjelper litt!

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Ti tips til småprat

Stillhet mellom to jenter på kafé (colourbox.com)

Skal du på fest, en samling eller møter, er sjansen stor for at du møter noen du ikke kjenner. Det er både hyggelig og nyttig å kunne noen triks for å bryte isen og bli kjent med fremmede.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap