Hopp til hovedinnholdet

Ingen vil være med å gjøre noe sosialt lengre, hva kan jeg gjøre?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Trenger hjelp av dere! Jeg synes det er så vanskelig å finne på ting med venner! Jeg har ikke kjempemange venner, men når jeg sender melding til de jeg har, så gidder dem ikke å svare. Når jeg sender snapchat så tar det sykt lang tid før dem ser det, også ser jeg at flere har åpnet meldingen, men likevel ikke gidder å svare. Og de jeg får svar av gjør faktisk ingenting, og bare sitter inne, akkurat som meg. Hvis jeg sender melding om at vi burde finne på noe, så gidder dem ikke å svare! Jeg prøver å være sosial, men det er virkelig ikke lett når folk ikke har lyst til å være sosiale tilbake, og heller vil sitte inne. Jeg får en dårlig følelse av å sitte inne hele helgen når det er fint vær ute, men det er ikke vits å gå ut fordi man ikke har noe å finne på. Vi har INGEN fritidsaktiviteter. Det er ikke vits å melde seg på fotball, når man må starte et annet sted man ikke kjenner noen. Det handler ikke om å ha det gøy lenger, nå er det bare for de som satser. Hva kan jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er flere ting du kan gjøre:


  1. Hvis alle bare vil være inne - vær i det minste inne sammen! Spør om du kan få komme på besøk, om dere skal spille noe sammen, eller om de vil komme til det og se en film. Det er jo mye koseligere å være sammen selv om man ikke gjør så mye!

  2. Det kan være lurt å foreslå noe spesifikt å gjøre når du spør om dere skal finne på noe sammen. I tillegg er det nok lurt å være litt i forkant og ikke spørre akkurat når du tenker at du vil finne på noe. Mens dere er på skolen kan du spørre om dere skal ta dere en løpetur sammen på ettermiddagen, om dere skal spille fotball, se film eller gjøre noe annet. Spør dem hva de skal gjøre til helgen og planlegg! Jeg kan skjønne at noen ikke orker å finne på noe hvis det er ettermiddag og de allerede har satt seg til rette foran TVen. Noen liker best å planlegge, og liker best å være hjemme når det er det de har innstilt seg på. 

  3. Snakk med dem om at du synes det er kjedelig at dere aldri gjør noe sammen! Si at du føler at du sitter mye hjemme og ønsker å komme deg mer ut, eller i det minste være mer sosial. Kanskje vil de si at de føler det på samme måte. Foreslå at dere skal bli bedre til å planlegge og gjøre mer sammen, og spør dem om hva de kunne tenke seg å gjøre. Kanskje kan dere dra på noen konserter, hytteturer eller lignende sammen?

  4. Hvis du er rastløs og ønsker å gjøre noe mer aktivt ville jeg ha prøvd å finne på andre fritidsaktiviteter og bli kjent med andre gjennom dem. Du trenger da ikke begynne på fotball om du ikke ønsker det - det er mange ting du kan gjøre og det er absolutt ikke for sent å begynne med noe nytt. Det gjør folk selv i voksen alder! Du kan prøve deg på en ny idrett - som tennis, squash, klatring, innebandy, ishockey eller lignende, du kan gå på kurs for å lære deg å spille et instrument, du kan bli aktivt i en frivillig/ideell eller politisk organisasjon etc. Sjekk ut hva som finnes av muligheter i nærområdet! Det at du blir kjent med nye er jo bare et pluss - da har du enda flere du kan være sammen med på fritiden, samtidig som du vil ha faste trenings/øvingstider der du gjør noe du synes er GØY! Sjekk ut ung.no/fritid for flere tips til fritidsaktiviteter. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap