Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg få en ekte venn?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er bare så trist. Jeg skjønner ikke meningen med livet nå. Alt er så kjedelig, jeg ser på serier og sånn der det er så mye drama og vennskap og kjærlighet og sorg og ja mye gøy. Men hos meg er det ingenting. Jeg blir nesten deprimert av og se de drama seriene og kjærlighets seriene og sånn. Fordi jeg hater at jeg ikke har en eneste ekte venn. Jeg har kanskje tre venner som jeg er litt med av og til men de bryr seg ikke om meg. Er jeg trist så vil jeg ha noen som trøstet meg og som jeg kan prate med om sånne ting, men da snur de seg bare unna å blir sur over at jeg er litt trist. Jeg har så lyst på ekte venner og drama og kjærliget. Men jeg har ikke en eneste en som bryr seg engang litt om meg. Jeg gråter mange ganger når jeg tenker på det. Jeg skjønner ikke noe hva som er meningen med livet når det eneste jeg har er familien min. Men jeg kan jo ikke snakke om noe med de. Jeg hater meg selv, jeg skjøner bare ikke hva som er galt med meg;-( en ekte venn er alt jeg vil ha...:-(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller at du blir trist og lei deg av å se drama og kjærlighets-serier. Jeg forstår det slik at du sammenligner livet ditt med tv-seriene og opplever at livet ikke er så spennende som det er i seriene. Forstår at det kan være leit å føle det slik.

Du skriver også at du ikke opplever at du har en eneste ekte venn. Det er leit at du har det slik. Du forteller at du har tre venner som du er sammen med av og til. Det er bra. Kanskje kan du prøve å være mer sammen med de tre vennen du har kontakt med. Du kan jo foreslå at dere kan gjøre ting sammen som gjør at det blir nærere hverandre og så kan dere finne på ting som er spennende og morsomt. 

Det er flott at du har en familie som bryr seg om deg. Noen ganger er det vanskelig å snakke om hvordan en føler det inni seg. Kanskje vil det være lettere for deg å snakke med noen du ikke kjenner når du er trist og lei deg.

Ta gjerne kontakt med helsesøster på skolen din eller ring hjelpetelefonen når du ikke har det så bra.

Ring Alarmtelefonen hvis du trenger noen å snakke med. Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15:00 og 08:00. I helgene er linjene åpne hele tiden.

Alle som vil snakke eller skrive om livets utfordringer kan ta kontakt med Hjelpetelefonen . Dette er et døgnåpent tilbud der man kan snakke om enklere eller vanskeligere tema. Det er gratis å ringe 116 123

Ønsker deg lykke til.

Legger ved noen artikler under svaret som du kan lese.

 

 

Hilsen Helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer

Novelle: "Venner og fiender"

Jente er sjalu på vennene sine (colourbox.com)

Det var kaldt i lufta og ein kjende det nærma seg vinter. Marie satt og venta og venta på at skuleklokka skulle ringe ut. Der ringte det og juleferien var i gang. Det var nittende desember og bare fem dager igjen til jul.

Novella er skrevet av DG

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap