Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Jeg kjenner en som er 13 år og har sex med voksene menn. Hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei jeg kjenner en som vil ha sex med voknse menn hun er 13 år hun prøver og volda gutter i klassen og jeg forteller henne at det er galt hva gjør jeg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Fint at du ønsker å hjelpe en venn. Det er ikke greit at venninnen din har sex med voksene menn. Det er heller ikke greit ha hun utsetter gutter i klassen deres for press. Det er ulovlig. Forstår at dette er en vanskelig situasjon for deg som er hennes venninne.

Fint om du fortsetter å si til venninnen din at det ikke er greit at hun presser guttene i klassen. Det er også bra at du sier at det å ha sex med eldre menn ikke er greit når hun er 13 år.

Jeg vil anbefale deg å oppsøke helsestasjon for ungdom eller helsesøster på skolen din og snakke om hvordan du skal takle din venninne sin oppførsel. Fortell først venninnen din at du er bekymret for henne og at du må snakke med noen om dette som bekymrer deg. Du kan gjerne tilby henne og bli med på samtalen.

Det å ha sex med en på 13 år når en er over 16 år er straffbart. Det at venninnen din prøver å "voldta" guttene i klassen din er heller ikke greit. Det er veldig ugreit det som skjer med venninnen din nå. Derfor er det viktig å finne en voksen som kan hjelpe henne ut av dette.

Legger noen artikler under svaret som du kan lese.

Lykke til.

 

 

 

Hilsen Helsesøster.

I samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Slik er du en god venn!

To kamerater under vann (colourbox.com)

Det er faktisk viktig og lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men ellers også.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep