Hopp til hovedinnholdet

Hvordan beklage

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg har sakt noe jeg ikke skulle ha sagt til en vennine av meg. Hun har så sakt det til sin bestevenninne som var sammen med en kompis av meg. Det jeg har fortalt inkluderte kompisen min, og det forårsaket at det ble slutt mellom de to. Og jeg har da en skyldfølelse ifra det jeg gjorde. I tillegg får jeg skylden for dette i vennegjengen min. Hva kan jeg isåfall gjøre for å få tilgivelse ifra kompisen min? Det nytter ikke å beklage, hvordan har jeg isåfall mulighet for å gjøre det godt for de igjen? Mvh. Gutt, 17.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dette er en vanskelig situasjon. Du sier at det ikke nytter å beklage, men jeg tror dessverre ikke at det er så mye annet du kan gjøre. Likevel er det veldig stor forskjell på hvordan man gjør dette. Det er stor forskjell på å sende et sorry på mobilen og faktisk sette seg ned face til face og si det. 

Vi gjør alle feil. Hvis du viser vennen din at du oppriktig angrer det du gjorde og sier hvor mye du er lei deg så mener jeg at hvis han faktisk er vennen din så vil han tilgi deg. Kanskje vil du ha dårlig samvittighet for selvom og kanskje vil det ta lit tid før han tilgir deg 100% men det er bare sånn det er. For som sagt vi gjør alle feil. Les vedlegget for fler tips om hvordan du kan beklage. 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Å be om unnskyldning

Unnskyld på mobil (ung.no)

Å be om unnskyldning er noe vi alle har gjort i løpet av livet. Men hvorfor gjør vi det? Og hvordan kan man få sagt det på best mulig måte? Her får du tips til hvordan du kan be om unnskyldning.
Av Tiril, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap