Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg si unnskyld til mamma?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har kranglet men noren min fordi jeg snekk meg ut av huset og at jeg sa at jeg var hus tantten min, men var med vennene mine. Mamma er veldig VELDIG sur og vil ikke snakke med meg. Jeg er ikke så flink til å si unnskyld. kan dere hjelpe med. Og mamma vil kontakte venne min og gå til skoen og spørre hvor jeg var. Jeg sa hvor jeg var, men mamma tror ikkr på meg. Jeg kjønner at hun ikke tror på meg jeg har løyet til henne mange ganger. Og mamma sier at hun kommer ikke til å snakke med meg vis jeg sier hvorfor jeg gjorde deghelt erlig jeg vet ikke hvorfor kanskje forsi før alt dette få hadde vi kranglet og det var derefor jeg ikke spurte. men jeg kan ikke si det. JEG TRENGER HJELPEN DERES!!!! Hilsen En jente som har dårlig samvitighet.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Her er det nok best å bare være helt ærlig. Selv om du synes det høres dumt ut eller kan bli ukomfortabelt, er nok sannheten det eneste som kan fikse situasjonen.

Vis at du er oppriktig lei deg og at du har lært av situasjonen. Moren din ble mest sannsynlig bare veldig redd da du ikke var der du sa du skulle være. I fremtiden kan det være greit om du alltid forteller sannheten Da vil det bli mye lettere for henne å stole på deg igjen.

Du kan gjerne gi henne telefonnummeret til venninnen din også, slik at hun har muligheten til å "sjekke" at det var der du faktisk var. Akkurat nå er det jo viktig at du viser at du ønsker å ordne opp i situasjonen:)

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Å be om unnskyldning

Unnskyld på mobil (ung.no)

Å be om unnskyldning er noe vi alle har gjort i løpet av livet. Men hvorfor gjør vi det? Og hvordan kan man få sagt det på best mulig måte? Her får du tips til hvordan du kan be om unnskyldning.
Av Tiril, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Få det bedre hjemme med familieråd

Film om familieråd (bufdir.no)

Har noen foreslått familieråd for at du skal få det bedre hjemme, eller er du bare nysgjerrig på hva det er? I familieråd samarbeider barn, familie, nettverk og fagfolk om å finne de beste løsningene for barn og ungdom.

Les mer og se en film om hva som skjer i et familieråd.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie