Hopp til hovedinnholdet

Jeg har skadet min venninne og satt henne i stor fare. Jeg føler med slem, men er redd for at jeg kan gjøre det igjen mot henne.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg satt venninna min stor fare og nå føler jeg meg Drit jeg tørr ikke å være henne for jeg redd for å skade henne igjen men jeg vil være venn med henne hva skal jeg gjøre ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jente 13 år. Det er bra at du skriver til Ung.no. Det er ikke lett å få hjelp og snakke med noen når man selv har skylden for det gale som er hendt.

Du skriver ikke hvilken stor fare du har satt din venninne i. Derfor er det vanskelig å skrive noen kloke råd til deg.

Du virker veldig bekymret og trist, derfor anbefaler jeg deg å skrive til Ung.no en gang til. Skriv akkurat hva du har gjort og hva det førte til. Da kan vi trolig gi deg gode råd videre.

Det som bekymrer meg er at du har gjort noe fryktelig slemt og du er redd for at du kan gjøre dette flere ganger.

For å bevare vennskap etter vanskelige episoder så er det å anbefale og be om unnskyldning. Si at du angrer og at du sliter med svært dårlig samvittighet. Spør om du kan gjøre noe for at situasjonen kan bli god igjen. Si at du ønsker å rette opp de feil du har gjort.

Det er også viktig å få frem hva din venninne betyr for deg. Fortell at du ønsker å være hennes venninne videre også. Spør om hun kan tilgi deg.

Om din venninne tilgir deg vil bare tiden vise. En del mennesker trenger litt tid for å legge bak seg vonde hendelser. Vi mennesker har heldigvis evne til å glemme. Episoden vil etter hvert bli husket svakere og få mindre betydning i livet.

Be om unnskyldning. Si du er glad i henne som venn. Si at du ønsker hun kan tilgi deg. Spør om det er noe du kan gjøre for at det skal bli bra igjen. Gi henne tid til å finne ut om vennskapet deres også er viktig for henne.

Siden du mener du kan gjøre dette slemme en gang til, så tenker jeg du bør be om hjelp.

Snakk med helsesøster på skolen. Hun har taushetsplikt. Hun kan gi deg gode råd på hvordan du kan klare å være en god venn.

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap