Hopp til hovedinnholdet

Leter etter en ekte venn

Jente 13 år
 

Spørsmål

begynt enettopp på ungdomsskolen, og lete etterEkte venJeg har liksom funnet meg en gjeng, og meg og en annen jente vi er liksom med i den gjengenHun ene jenten Vbryr seg liksom om megMe jeg føler på en måte at de andreT,E,Jog M ikke bryr seg omMeg Jeg hadde en sånn presentasjonså var det ingen av de som sa noe til meg når vi skulle gi tilbakemelding i klassen, men etterpå så sa V at jeg va flink:) Men j var ikke på skolen. t, e eller m sa helle ingenting, så hun spurte om det var noe galtog detVa jo omtenksomt siden jeg så lei meg utOG JEG sa grunnen og så sa hun sorryMenhunVarflaufor å snakke i klassen(og d er jo greit), men at jeg var veldig flink, t eller m sa ingenting. så er det en annen jente, o, som jeg har lyst å bli venn m(vi går i samme klasse), men hun henger å en måte med de fra barneskolen som jeg ikke liker, og en annen jente i klassen som er litt arogant, men jeg vil på en måte bli kjent med hun og at vi skal bli godeVenner, men v har sagt at hun bare holder segMedSine

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for at du skriver til oss jente 13 år!

Det å begynne på ungdomsskolen er ikke alltid lett. Det er mange nye ungdommer og mange å bli kjent med. Noen ganger ser man seg ut noen som man gjerne vil bli kjent med, men ikke helt klarer å ta kontakt med. 

Jeg forstår det slik at du har funnet deg en gjeng å henge med og det er bra! Men du er litt usikker på om de bryr seg om deg alle sammen. Det kan jo være sånn at de andre også er litt usikre på det å få nye venner, og er litt forsiktige i starten.

Det kan ta lang tid å bli godt kjent med de nye i klassen. Gi det tid! Vis at du er åpen for å bli kjent med de andre! Smil, si hei og vær imøtekommende. Da er du godt i gang. 

Jeg tenker at du er godt på vei til å finne en god venn. Og det er ikke sikkert man trenger mer enn en virkelig god venn. Man kan ha mange venner, men kanskje er det nok med en ekte god venn. Fortsett å pleie vennskapet til hun som ga deg tilbakemelding på presentasjonen, jeg tror det er fint.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap