Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg møte nye mennesker?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 17 som sliter med å skaffe nye venner. Har en vennegjeng jeg er veldig glad i, men har lyst til å møte nye mennesker. Har blandt annet ingen guttevenner, noe som gjør forholdsstatusen til en rett linje, og er ikke så god på å ta kontakt med nye mennesker. Føler jeg alltid skaper kleine situasjoner og får folk til å syntes jeg er teit, men er jo glad i å bli kjent med nye mennesker. Er veldig aktiv, spiller fotball flere ganger i uka, og har mye skole med lang reisevei, noe som gir meg lite fritid. Vil veldig gjerne møte nye mennesker, men vet ikke helt hvordan... og har i tillegg veldig lyst til å møte noen...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet!

Jeg skjønner godt at du synes det kan være vanskelig å skaffe deg nye venner. I og med at du allerede er ganske opptatt vil jeg råde deg til å forsøke å skaffe nye venner gjennom de aktivitetene og tingene du allerede driver med. Om det f.eks er noen på fotballaget ditt du ikke kjenner så godt, så kan du prøve å ta mer kontakt med de. Jeg skjønner at du synes det kan virke ukomfortabelt, men dette er en treningssak. Jo mer du tar kontakt og prater mye nye mennesker, jo mer naturlig vil det føles;)

Ellers kan det også være fint å bli kjent med folk gjennom felles venner/bekjente. Det er ingenting galt i å bli venner med de dine venner kjenner. Bursdager, fester, filmkvelder er fine muligheter til å bli kjent med nye - dersom det skulle være noen der som du ikke kjenner fra før av;)

Det viktigste er å være åpen mot alle nye mennesker - både jenter og gutter. Jeg skjønner godt at du ønsker å møte noen, men vær tålmodig;) Det skjer som oftest når man minst venter det!

Jeg legger ved noen artikler som kan hjelpe deg litt på vei;)

Lykke til

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Slik er du en god venn!

To kamerater på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap