Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten til venninnen min behandler både henne om meg dårlig, og jeg har sagt fra hjemme. De ber meg anmelde og kontakte foreldrene til gutten. Hva gjør jeg?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har et lite problem. Bestevenninnen min er i et forhold med en gutt som behandler henne dårlig. Han mobber henne. Han sier at han ikke liker henne og familien hennes fordi de er fra utlandet, han kaller henne feit, stygg og snakker dritt om hennes mentale helse. Hinn dagen konfronterte jeg han og han klikket. Han begynte å kalle meg psykopat og mange dypt sårende ting. Sa dette til venninna min men hun tørr ikke slå opp med han fordi han er så ustabil. Har bevis på at han har nettmobbet både meg og henne, men vet ikke hva jeg skal gjøre. Foreldrene mine har bedt meg anmelde det og si i fra til foreldrene til gutten men vet ikke hva jeg skal gjøre? Tusen takk for svar (:

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 og takk for at du skriver til oss!
Måten denne gutten behandler kjæresten sin på er ikke greit! Å mobbe og komme med krenkende kommentarer (si at han ikke liker henne og familien hennes fordi de er fra utlandet, kalle henne feit og stygg) er psykisk vold. Det er heller ikke greit at han krenker deg (kaller deg psykopat, og dypt sårende ting). Det er flott at du har snakket med foreldrene dine om dette, og at de har rådet deg til hva du bør gjøre, men kanskje hadde det vært fint om foreldrene dine kontaktet foreldrene til gutten? Det samme tenker jeg at hadde vært fint om foreldrene til venninnen din gjorde. Ved å snakke med foreldrene til gutten kan de snakke med ham. Kanskje kunne dere fått til et lite møte med foreldre? Dersom mobbingen ikke stanser etter en slik samtale kan et alternativ være å anmelde det.
 
Videre vil jeg råde venninnen din til å snakke med noen om hva hun utsettes for fra kjæresten sin. Alternativer kan være helsesøster på skolen eller helsestasjon for ungdom. Det er alvorlig dersom hun ikke tørr å gjøre det slutt fordi hun opplever ham som ustabil, og dette er absolutt noe hun bør snakke med en voksen om. 
 
Håper dette var til hjelp.
 
Vennlig hilsen psykologen
 
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap