Hopp til hovedinnholdet

Jeg har mistet mange av vennene mine, og den siste blir dratt mellom meg og min gamle gjeng..hva gjør jeg?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Gjennom hele barneskolen var jeg utrolig populær, men jeg mistet vennene mine gjennom sommerferien og det har gjort meg litt ensom. Heldigvis er det ei jente jeg kan stole på. Jeg kommer til å kalle henne 'S' nå. S er ofte med meg på skolen, men hun blir på en måte dratt mellom meg og de populære, fordi hun er med dem på fritiden. Jeg tror at hun ville ha valgt dem over meg, og det sårer å vite, fordi jeg ser at de ikke ser på S som hun ser på dem. Hver gang jeg er med henne og vi gå bort til dem, sniker de seg unna. I dag snakket vi sammen om at hun tror at de unngår henne, og det gjør de, men jeg vet ikke om det er fordi jeg er der eller om det bare er på grunn av henne. Hvordan skal jeg finne ut av dette? Jeg vet at det ikke nytter å snakke med dem om det fordi jeg har vært med dem i 7 år og skjønner hvordan de "arbeider" og det blir bare mange løgner og gjør det verre for S. Jeg vil også at hun skal være lykkelig, men vil samtidig ikke være alene.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at dette er vanskelig! Ensomhet kan føles tungt, men det positive er at du lærer mye av det. 

Jeg synes du bør snakke med en lærer eller foreldre om hvordan du har det. De har nok noen gode ideer om hvordan situasjonen din kan bli bedre. Kanskje kan det være lurt å ta en samtale med jentene? Finne ut hva som skjedde og kanskje hvordan dere kan finne tilbake til hverandre? Jeg tror samtale er veien å gå, for da får alle presentert sin side. I tillegg slipper du å få dårlig samvittighet ovenfor "S", fordi dere har snakket ut om følelsene og funnet ut av en del ting. 

Hvis ikke dette fungerer, kan du jo eventuelt se deg om etter andre mennesker å være med. En fritidsaktivitet, et annet miljø eller en annen skole (muligens) i fremtiden kan by på slike muligheter! Lykke til.

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap