Hopp til hovedinnholdet

Jeg trenger flere venner!

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har vansker med å bli kjent med nye folk. Jeg har 2 bestevenner. Er veldig glad i dem. Men de har mange andre venner som de ofte er med så da har jeg ingen å vere med. Jeg har mange ganger prøvd å vere med vennene deres, men klarer ikke å bli ordentlig venner med dem. Helgene mine er ofte veldig kjedelige. Spør de 2 om å henge men de er enten opptatt med familien eller kamper eller andre planer. Har også prøvd sport. Elsker sport. Går på turn men der er det ingen på min alder som jeg kan bli venn med. Har prøvd handball, fotball, svømming, men blir ikke kjent med nye. Har snakket med venninnene mine, helsesøster osv. De prøver å hjelpe, men det funker bare ikke. Jeg er på en måte stuck med de 2 venninnene mine. Hva skal jeg gjøre? Dette har jeg slitt lenge med, siden så lenge jeg husker egt. Hjelp meg vær så snill! Jeg skjønner ikke hva jeg skal gjøre lenger. Jeg er pratsom, snill og energisk! Skjønner ikke at jeg ikke får nye venner! Jeg kan ikke leve sånn resten av live!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår at du er fortvilet over dette. Du har prøvd mange gode metoder synes jeg, og jeg synes du bør fortsette å ta i mot tips fra venninner og helsesøster. Slutt heller ikke med å holde deg i aktivitet!

Samtidig, så er mitt beste tips å gi dette litt tid. Det kan være grunner til at det ikke fungerer med akkurat de du er i et miljø med nå, og det er helt greit. Snart skal du vel kanskje begynne på videregående skole, og der kan du møte mange nye mennesker! Gi dette litt tid, så tror jeg du blir mindre stresset over situasjonen, selv om jeg forstår at det er vanskelig. Husk at det er perioder som er mindre bra i livet, da blir det ekstra fint når en god periode kommer. Alle har det sånn i blant, husk at du lærer mye av det. Ta gjerne en titt på linkene!

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik er du en god venn!

To kamerater på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsjournalist

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap