Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg best mulig fungere som et mellomledd for begge to uten at noen av de blir sure på meg eller såret?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er i en knipe. To av mine venner er sammen, men går gjennom problemer i forholdet sitt. Dette medfører at jeg fungerer som et slags mellomledd. Jeg fungerer som en megler mellom de, og begge ber meg vise hva den andre har skrevet til meg osv. Dersom jeg støtter den ene for mye blir den andre sur, og omvendt. Dersom jeg ikke støtter noen av de blir begge sure på meg. I konflikten deres mener jeg begge to har like mye "skyld" om det kan sies på den måten. Hvordan kan jeg best mulig fungere som et mellomledd for begge to uten at noen av de blir sure på meg eller såret? Dette har holdt på en stund så jeg er egentlig drittlei. Jeg er glad i begge to og vil ikke ødelegge verken vårt vennskap eller deres forhold. På forhånd takk for svar -Lei jente 18

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei! 

Takk for at du skriver til oss. 

Det er fullt forståelig at du føler at du er i knipe, og at det er vanskelig å være som en megler mellom disse to. 

Du føler kanskje at du har et ansvar for at det skal fungere mellom dem, og du bryr deg om dem, og det er en fin egenskap. Når det er sagt så er det ikke ditt ansvar å megle mellom dem, det er det ingen som tjener på, verken du eller vennene dine. Konflikten er mellom dem, og de må finne ut av det på egen hånd. Det er viktig at de får snakket om dette sammen, ikke gjennom deg. Jeg synes rett og slett at du skal snakke med dem begge to, og forklare dem at de trenger å snakke sammen om dette og finne en løsning sammen. 

Hvis det at du ikke megler mellom dem lenger er nok til å "velte" forholdet deres, så er det kanskje til det beste at de ikke er sammen lenger. Jeg tror ikke at forholdet ditt til dem vil bli ødelagt, så lenge du snakker med dem om det og er saklig så tror jeg at det vil gå helt fint. 

Jeg ønsker deg lykke til! 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap