Hopp til hovedinnholdet
Nervøs jente (colourbox.com)
Følg ung.no på Snapchat
Følg ung.no på Snapchat

Finner ingen som er like som meg

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei. Det skal vel ganske klart sies at jeg ikke er som de fleste andre på min alder. Jeg har ingen venner. Jeg har aldri hatt Twitter eller Instagram, eller lignende, utenom Facebook, som sist var pålogget for seks år siden. Snapchat avinnstallerte jeg for 6 måneder siden, grunnet elendig personvern. Jeg sliter med å forstå meg på jevnaldrende. Selv føler jeg meg mer opplyst. Jeg er klar over at det vil virke arrogant, men jeg ønsker å legge til at jeg under en forrige IQ-måling fikk 130, men en poengsum på 70 under tidspress. Jeg har ikke de samme interressene som jevnaldrende, og syns jeg for ofte må forklare. Jeg føler ikke at jeg blir utfordret nok på kunnskap, noe som plager meg, da jeg ikke finner liknende personer. I over 5 år har jeg vært uten venner. Få er interresserte i innholdsrike samtaler. Jeg vet ikke hva mer jeg kan gjøre. Hva er deres tanker rundt dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet!

Jeg skjønner at dette kan være utfordrende. Ut fra det du forteller virker det som om du er interessert i andre ting enn det dine jevnaldrende er og dette fører til at det er vanskelig å finne venner du faktisk ønsker å være med. Jeg tenker at det kan være en idé å være åpen for nye typer vennskap. Man må jo ikke ha venner som like gamle som deg selv. Kanskje det vil bli lettere for deg å finne venner dersom du ikke kun fokuserer på de som er like gamle som deg.

Forsøk å finne venner gjennom interessene dine. Alder behøver ikke å ha så mye å si. Du virker svært kunnskapsrik og voksen for alderen og dette kan være lurt å tenke over når du skal "finne" deg venner. Se etter folk som setter pris på de samme tingene som deg og som kan utfordre deg intellektuelt. Jeg skjønner at dette kan være vanskelig, men det virker som om du må se "utenfor" trinnet ditt for å finne venner som er på samme "nivå" som deg selv.

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Gutter står og prater (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, -og noen ganger litt vanskelig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap