Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Jeg føler vennskapet vårt er ødelagt.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Ei venninne jeg stolte på, og trodde jeg var en god venn med har i et par mnd kommet med upassende og frekke kommentarer, baksnakket meg og en gang hun ikke stolte på meg; kom hun i hagen min for å spionere.. jeg sa ifra til henne og hun ba om unnskyldning, men jeg klarer ikke helt å la ting bli som før. Når hun snakker til meg, føler jeg jeg svarer surt og jeg klarer ikke se henne i øynene! Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål og at du henviser deg til ung.no!

De aller fleste venner gjennomgår det du gjør nå, nemlig å krangle og tvile på hverandre. Det føles kanskje ut som om dere aldri kommer til å bli venner igjen, men jeg anbefaler deg å gi det litt tid.

Prøv å stol på henne og gi henne en ny sjanse, til det motsatte er bevist. Kanskje hun har en god forklaring på hvorfor hun gjorde hva hun gjorde. Om du ser objektivt på en sak, og prøver å forstå begge sider vil det være lettere å tilgi.

Om du likevel føler at dere ikke kommer noen vei, bør du nok snakke med henne en gang til. Fortell henne hvordan du opplever situasjonen, før du hører på hennes side av saken. Sammen kan dere prøve å komme til en enighet i hva dere skal gjøre videre.

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, -og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Ekte vs falske venner

Lar du vennene dine være seg selv? Eller prøver du å forandre dem?

Har du opplevd å bli sviktet av en venn? Eller har du opplevd å bli kjent med en person du følte du hadde god kontakt med, men som viste seg egentlig å være en falsk venn? Kjenner du en person du oppriktig kan kalle en ekte venn?

av Skage, ungdomsjournalist

Les mer

Slik er du en god venn!

To kamerater under vann (colourbox.com)

Det er faktisk viktig og lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men ellers også.

Les mer

Venner som "forsvinner"

Venninne forsvinner

Det er vanskelig å kjenne på følelsen av et vennskap ikke er like sterkt som det engang var.

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing