Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Venninnen min trener rett før hun legger seg fordi hun føler seg stor. Jeg vet ikke hvordan jeg skal håndtere dette problemet.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei jente som mange andre jenter kommer til for å snakke. Å nylig kom bestevennina mi til meg med ett problem. Hun trener rett før hun legger seg. Fordi hun føler seg stor. Hun har arvet store muskler, og er ellers ei veldi aktiv jente med god livstil innen mat. Hun sulter seg ikke, men jeg er redd til at det kommer til å utvikle seg til det. Hun sier at om hun ikke trener om natten ligger hun våken om natten og kjenner på lårene å føler de kommer til å bli større. Og at hun ikke greier å sove flr hun har trenet "bort fettet". (Hun trener fotball, ingen styrke) . Hun vil ikke ta rådet mitt som er å dra til helsesøstra. Å jeg vet ikke hvordan jeg skal håndterte dette problemet.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Først vil jeg si at det er bra at du bryr deg om venninnen din og har omsorg for henne. Hun er heldig som har deg som venn. 

Sånn du beskriver det kan det virker som hun har litt feil fokus på treningen. Det å trene og være i aktivitet er supert, men når det blir en "plikt" og hun ikke klarer å la være og trene uten at hun føler lårene blir større er det ikke bra.

Det er fint at du har rådet henne til å gå til helsesøster, og jeg forstår at du ikke vet hvordan du skal håndtere dette når hun ikke følger råd du gir. Kanskje du kan si noe til henne om hva du er bekymret for? Fortell at du blir bekymret når hun tenker at lårene blir større hvis hun ikke får trent før hun legger seg. Allikevel er det viktigste du kan gjøre å prøve å være nettopp en god venn. Du kan også tilby deg å bli med henne til helsesøster.

Dersom dette oppleves vanskelig for deg og noe du tenker mye på, vil jeg anbefale deg å prate med en voksen om det. Du kan selv gå til helsesøster å fortelle at du er bekymret for venninnen din uten å si hva hun heter. Sammen kan dere finne ut av hvordan man kan hjelpe venninnen din best mulig.

 

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg har en venn som sliter skikkelig

Trøster venninne (colourbox.com)

Jeg har en venn som sliter veldig, hun orker ikke å være med på noe og er lei seg ut hele tiden. Hun har ikke sagt så mye, men jeg vet hun ikke har det godt.

Les mer

Slik er du en god venn!

To kamerater under vann (colourbox.com)

Det er faktisk viktig og lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men ellers også.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett. Her kan du lese litt om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen.

Les mer

Vil du hjelpe en venn som har spiseproblemer?

Jente med spiseforstyrrelse på badet (colourbox.com)

Hva kan DU gjøre?

Det kan være vanskelig å se om noen har en spiseforstyrrelse. Har du mistanke er det viktig at du er en god venn og snakker med vennen din, og forteller at du er bekymret.

Les mer

Dette kan du snakke med helsesøster om

Helsesøster

Helsesøster kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett