Hopp til hovedinnholdet

Savner personen jeg var før, hva kan jeg gjøre?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg jer er en jente på 17 år. Som sliter en del med at jeg har forandret meg mye etter bare ett år. Da jeg var 16 var jeg en av dem som hatet drikking røyking og alt som har med det å gjøre. Men nå røyker jeg og drikker. Jeg har også forandret personligheten min mye. Jeg er ikke like forsikring og "pliktoppfyllende" som jeg var før. Jeg har mistet venner på måten jeg har endret meg på. Men mange mener at jeg er en super herlig jente og jeg har mange venner. Men det jeg er ikke i et ( positivt) miljø. Flere i den gjengen jer er i nå røyker og alt. Og jeg savner på en måte den personen jeg var før. Hva kan jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet!

Det er aldri for sent å forandre seg og gjøre endringer i livet sitt. Om du savner den du var før må du rett og slett prøve å "finne" igjen denne jenta. Du kan f.eks begynne med å slutte og røyke og ta mer kontakt med de gamle vennene dine igjen. Det handler bare om forandringer og hva du er villig til å gjøre for å finne tilbake til den "gamle" deg.

Ikke vær redd for å ta litt avstand fra det miljøet du er i nå. Det vil nok være lettere å finne tilbake til den du var før dersom du gjenopptar kontakten med de gamle vennene dine. Det viktigste er nok at du går inn for det og virkelig viser at du ønsker å finne tilbake til den du var før.

Lykke til:)

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

- Må jeg drikke for å passe inn i gjengen?

En gjeng som drikker øl (colourbox.com)

Alle andre rundt meg drikker alkohol på fester, og jeg føler at jeg også må gjøre det for å passe inn. Hvordan skal jeg takle drikkepresset?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap