Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

En jente misliker meg og får med seg de andre

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har gått på ny skole i et år,det er en jente som mislikker meg. Hun har fått andre til å mislikker meg,jeg får ikke delta på klasse gruppe på sosiale medier lenger. De baksnakket og planlagt å ikke komme til bursdagen min noe dem ikke gjorde.Jeg vil heller Ikke være den som sladrer til lærer.vær så snill og hjelp meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dette du beskriver er ikke greit. Jeg vil gjerne hjelpe deg, og jeg tenker at læreren din kan være en viktig støtteperson for deg. Du trenger ikke se på det som sladring hvis du velger å si i fra. Men du kan også få hjelp uten at de andre blir informert og involvert. Si i fra om hva som er viktig for deg og hva du tenker at du trenger.

Det å ha en god venn forebygger mot mobbing. Kan du prøve å skaffe deg en venn som ikke er en av de som du opplever misliker deg? Be gjerne læreren din eller andre voksne om hjelp til å få en venn. Se også vedlagte artikler om temaet vennskap. Kanskje du finner noen tips der som passer for deg?"jeg blir usikker, føler meg dum etc når dere sier og gjør sånn" Prøv å være interessert i andre og prøv å la deg bli kjent med deg. Kanskje de er usikre på deg? Det er vanskelig å forandre andre. Så du må gjøre noe selv for å endre situasjonen. Men kanskje den jenta har så mye makt i gruppen at du ikke klarer å stoppe det vonde som skjer helt selv. Da bør noen voksne få vite om det og prøve å hjelpe til.

Hun har sikkert en grunn for å oppføre seg som hun gjør, hun som du opplever misliker deg, og det kan handle om noe annet enn deg. Kan du spørre noen om det stemmer det du tror? Kanskje hun trenger hjelp til hvordan man bør oppføre seg sammen med andre? Kanskje læreren din eller helsesøster på skolen burde vurdere om noen av de som er involvert burde få hjelp hvis de har noe de strever med? Du kan som nevnt be om å snakke med noen uten at det blir en sak som andre skal få vite noe om. Men det kan også være at det hjelper at noen voksne snakker med de andre i klassen din, og spesielt hun du opplever misliker deg. De fleste ønsker å være snille, så kanskje hun forandrer seg hvis hun får vite hvordan andre kan oppfatte henne? og kanskje det hjelper deg at hun får vite at andre voksne vet om hvordan hun oppfører seg?

Det er ikke greit at flere går sammen om å ikke gå i en bursdag. Kan du snakke med de voksne hjemme om dette? Er dette noe de voksne kan ordne opp i på foreldremøte? Jeg tenker at voksne burde følge med og sørge for at sånt ikke skjer. 

Håper noe i svaret mitt er til hjelp. Lykke til videre.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, -og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Ekte vs falske venner

Lar du vennene dine være seg selv? Eller prøver du å forandre dem?

Har du opplevd å bli sviktet av en venn? Eller har du opplevd å bli kjent med en person du følte du hadde god kontakt med, men som viste seg egentlig å være en falsk venn? Kjenner du en person du oppriktig kan kalle en ekte venn?

av Skage, ungdomsjournalist

Les mer

Slik er du en god venn!

To kamerater under vann (colourbox.com)

Det er faktisk viktig og lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men ellers også.

Les mer

Få slutt på mobbingen!

Mobbing med rødt kryss over

Det er ikke din egen skyld eller deg det er noe galt med. Ingen har rett til å plage andre!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing