Hopp til hovedinnholdet

Jeg skal begynne på ny skole, og har spørsmål

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg skal begynne på helse og oppvekstfag om noen dager. Blir alle helse og oppvekstfag elevene i en klasse, eller blir de blandet med andre linjer som er på skolen? Trenger jeg å ha med skolesekk den første skoledagen, eller får vi skolesekk av skolen? Hvis vi får skolesekk, får vi det den førstedagen eller noen dager etter skole start? Jeg kommer til en skole der jeg ikke vill være venner med mine gammle venner ( vill ikke nevne hvorfor). Derfor må jeg skaffe meg nye venner. Hvordan kan jeg starte en samtale, jeg kommer aldri på ting å si for å starte en samtale. + jeg er ganske tynn, men jeg spiser veldig mye, hvordan kan jeg gå opp i vekt? Jeg har veldig mye kviser som jeg er veldig beskymret for at jeg vill bli mislikt pgr av det :(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålene dine! Skjønner godt at du lurer på dette. Dette kommer til å bli en spennende, ny tid for deg! Mange syns at tiden på videregående er veldig god, hvor du vil møte mange forskjellige mennesker, og mange som er både modne og interessante!

Vi vet ikke helt hvordan det vil fungere på skolen din - så det er ikke alt vi kan svare på her. Men det er klart vanligst at alle på helse- og oppvekst er samlet i en egen klasse, ja. Men hvor langt det er mellom deres klasserom og andre linjers klasserom, varierer fra skole til skole.

Det er nok ikke vanlig å få skolesekk av skolen - men kanskje det skjer på din skole? Dette vet vi ikke dessverre. 

Så fint at du har lyst til å skaffe deg nye venner! Dette har du veldig gode muligheter til på den nye skolen. Det er en ny skole, og en ny start! Kanskje vil du også merke at dette er lettere enn det var på ungdomsskolen, for klassekameratene dine har blitt både eldre og mer modne. 

Vi har skrevet noen gode artikler om hvordan man kan få nye venner og hvordan man kan starte en samtale osv. Vi legger ved dem under svaret, så de anbefaler vi at du leser! Vi legger også ved artikler om kosthold. 

Vi syns ikke du skal tenke på at du har noen kviser! Selv om vi forstår at du tenker på det. Dette er en ny skole, hvor folk er både eldre og mer tolerante. Kviser er en kjempenaturlig ting, og har ingenting å si i det lange løp!

Dette kommer nok til å bli spennende og bra for deg. Lykke til på ny skole, og håper du får en fin skolestart :)

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

5 tips til den første tiden på ny skole

Skoleelever (colourbox.com)

Mange kjenner sommerfugler når de skal begynne på videregående. Nervøs fordi du ikke kjenner noen fra før? Usikker på hva som kreves? Her er tips så du kan finne deg til rette.


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Ny skolestart

Jente i klasserom (colourbox.com)

Andre året på videregående skole begynner, og de fleste føler en blanding av forventninger og lengsel etter en ny ferie. 2. VGS innebærer at du nå får velge fag etter eget interesseområde, enten du går yrkesfag eller studiespesialiserende. Nye folk, nye fag, nye muligheter.

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer

10 tips til å få nye venar

Jenter som prater (www.colourbox.com)

Dei fleste synes det er kjekt å få nye vener, men det er ikkje alltid like lett. Både på skulen og på fritida møter vi mange folk vi har lyst til å bli kjende med, utan at vi veit heilt korleis vi skal få det til.

Skrive av ungdomsjournalist Rakel.

Les mer

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Tallerken (colourbox.com)

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

Les mer

Eg har ei lav vekt- kva skal eg gjøre?

Veier seg på badevekt (colourbox.com)

Nokon synast dei er veldig tynne, og vil gå opp i vekt. At ein er veldig tynn kan til dømes skuldast genar, at ein et for lite i forhald til eins energiforbruk eller være ein konsekvens av sjukdom. Vektauke kan være vanskeleg, og kan ta tid.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning