Hopp til hovedinnholdet

Jente 13 år! Eg tok bilde av meg sjølv og ei venninne i garderoben (med klede på). Eg sendte bilete til ei anna venninne. Ved eit uhell hadde ei jente som sto og tørka seg bak meg, vorti med på bildet. No er ho sur på meg og eg føler eg har gjort noko dumt.  

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Meg og venninne var i garderoben, eg hadde klede på meg og det hadde alle dei andre. Eg tok eit bilete av meg sjølv men ein venn av meg sto bak meg med håndkledet på og sto og tørka beina så tok eg det bildet. Så sendte eg det men med eit uhell kom ho med, men eg så det ikkje, men eine vennen min såg det å så ifra til meg. Eg visste det jo ikkje att ho var med, men eg sendte bare bildet til eine vennen våras altso ei jente. Men no er ho som med eit uhell kom med på bildet sur på meg. Og eg føler at no har gjort nåke skikkelig dumt og eg må skjerpe meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Så fint at du skriver til oss!

Eg forstår at du opplever å ha gjort noko dumt, når du har sendt eit bilde kor denne jenta blei med på bildet utan at ho visste det.

Det at du sendte bildet vidare, gjer ikke saka betre.

Det er fint at du klarer å reflektere over dette og at du tek sjølvkritikk og tenker at det er lurt å skjerpe seg, slik at du seinare veit kva du sender vidare til andre.

Det er ikke lov å ta bilde av andre og langt mindre sende det til andre, utan at dei vil det sjølv. 

Da lærer du nok av denne situasjonen, og kan bidra til at ikkje  andre heller gjer det.

Du har retta opp denne situasjonen ved å be om orsaking for det som skjedde til denne jenta. Da du veit at bildet vart sendt berre til ei jente, kan du be ho om å sletta det. Du bør også sjølv slette bildet du tok.

Først da har du vist at du skjønar kva du har gjort.

Alle gjer dumme ting av og til. Trøsta er at dersom du kan lære av denne feilen, blir du eit klokare menneske.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Regler for bruk av bilder på internett

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Kan du legge ut bilder av andre på internett uten å spørre dem om tillatelse? Hva er viktig å tenke gjennom før du legger ut bilder på nettet?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap