Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Åndelige og kulturelle behov. Hva er meningen med livet?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg lurer veldig på om hva som skjer med et menneske om en ikke får dekket sine åndelige/kulturelle behov. Jeg forstår ikke hva det egentlig er. Jeg har lest mye på nett, og er veldig interessert i dette tema. Det er vell slik at om en ikke får dekke desse behova, så kan du bli psykisk syk? Da tenker jeg, de som ikke ser meningen med livet, de vil jo slite psykisk? (Bare et eksempel) Takk for svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål! Så bra du er interessert i dette temaet. 

De åndelige og kulturelle behovene har med meningen med livet å gjøre – det som gir livet innhold, og som gjør det verdt å leve.

Det varierer hva som gir livet mening, men vi trenger det alle sammen. Uten mening blir livet vanskelig å leve og vi kan bli deprimert, få angst osv.

Noen finner mening i politikk, andre i kultur, livssyn, religion osv. De åndelige og kulturelle behovene er knyttet til livssynet det enkelte mennesket har, og til dets verdier og holdninger.

Tenk etter om det er noe du kan engasjere deg i? Det kan være alt fra å være en god venn til å finne noe du brenner for f.eks kjempe mot en urettferdig verden, rasisme, diskriminering, ødeleggelse av klima og natur osv.

Håper svaret mitt var til hjelp for deg og lykke til!

Vennlig hilsen Psykiatrisk sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er diskriminering?

Hånd (colourbox.com)

Diskriminering kan forklares med at noen behandles forskjellig på en usaklig måte. Ofte skyldes dette manglende kunnskap, og ikke et ønske om å behandle folk forskjellig.

Les mer

Slik er du en god venn!

To kamerater under vann (colourbox.com)

Det er faktisk viktig og lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men ellers også.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kultur
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kultur