Hopp til hovedinnholdet
Nervøs jente (colourbox.com)
Følg ung.no på Snapchat
Følg ung.no på Snapchat

Venninnen min er forelsket i kjæresten min.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har en kjæreste og vi har vært sammen i snart et halvt år. Jeg er kjempe glad i han og forholdet vårt er perfekt. Det er bare det at for en uke siden fant jeg ut at bestevennen min har likt han siden vi møttes(jeg og venninna mi møtte han sammen) hun snakker med han hele tiden og hun er sjukt forelska. Det er ikke sånn at jeg setter kjæresten min foran henne eller noe, men det ville ikke hjolpet noe om jeg slo opp med han. Han liker henne ikke uansett. Jeg har snakket masse med han om dette men nå hater bestevenninna mi meg og hun sier at jeg er egoistisk og drittsekk. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre og nå har venninna mi sakt at hun ikke vil snakke med meg fordi hun ikke orker det... hva skal jeg gjøre???? Jeg savner henne men jeg elsker kjæresten min

Besvart 13.09.2017 16:49
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål og at du henviser deg til ung.no!

Det virker som en vanskelig situasjon du befinner deg i. Det er aldri enkelt å vite hva man bør gjøre i en slik situasjon.

Jeg anbefaler deg å snakke med venninnen din og forklare hvordan du opplever situasjonen, før du hører på hennes side av saken. Det er forståelig at hun er litt lei seg, med tanke på at gutten hun er forelsket i allerede har kjæreste. Det er nok enda vanskeligere når det er venninnen hennes som er sammen med ham. Det er likevel ikke greit av henne å kalle deg for en drittsekk og legge skylden over til deg. Man velger jo ikke hvem man blir forelsket i, og du var heldig med at kjæresten din også var forelsket deg.

Om venninnen din fremdeles er sur og ikke ønsker å være med deg, kan du eventuelt prøve å gi henne litt tid. Kjærlighetssorg går alltid over etter hvert, så om du prøver å ikke være så mye med kjæresten din i hennes nærvær enn så lenge, kommer hun seg nok over det.

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Hvordan takle å bli avvist?

Jente ser skeptisk ut (colourbox.com)

Er du betatt av eller forelsket i en som ikke gjengjelder følelsene dine? Husk at man ikke kan bli likt av absolutt alle. Hva kan du gjøre?

Les mer

Ekte vs falske venner

Lar du vennene dine være seg selv? Eller prøver du å forandre dem?

Har du opplevd å bli sviktet av en venn? Eller har du opplevd å bli kjent med en person du følte du hadde god kontakt med, men som viste seg egentlig å være en falsk venn? Kjenner du en person du oppriktig kan kalle en ekte venn?

av Skage, ungdomsjournalist

Les mer

Forelsket i den samme som bestevennen din?

Hjerte i to (colourbox.com)

Du har lenge vært forelsket i en person. Problemet er at bestevennen din også er forelsket - i den samme som deg! Hva skal du gjøre? Skal du ta hensyn til bestevennen og droppe forelskelsen, eller er det første mann til mølla? Og hva vil i så fall skje med vennskapet?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap