Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg kvitte meg med en falsk venn?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har ei «vennine» eller hun er falsk, siden jeg gir å gir men får aldri noe tilbake. Jeg kjøpte engang noe man måtte ha på skolen til hun for flere hundre kroner. Mens hun gir aldri noe tilbake. Jeg spanderer alltid på hun for hvis ikke blir hun sinnsykt sur. Å hun er sjalu på meg siden jeg kommer overrens med de hun vil bli kjent med, så hun begynner å fortelle meg løgner om at de egentilg ikke liker meg så jeg skal holde meg unna de å hun vil bare mitt verste å prioiterer meg foran noen som er kulere i hennes øyne heletiden. Men hun utnytter meg å vil være med meg heletiden så jeg veg ikke hva jeg skal gjøre siden hun blir så sur på meg hvis jeg ikke snakker til hun å hun slår meg å knipser å sparker heletiden å får meg til å få en dårlig følese siden hun mener hun har rett heletiden å blir sur hvis jeg ikke er enig med hun. Så hva skal jeg gjøre, for at hun ikke blir sur, for hun er en falsk venn jeg vil kvitte meg med så fort som mulig.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente (13)

Det høres absolutt ikke ut som du har det bra i det vennskapet.

Du kan prøve å snakke med venninnen din og fortelle hvordan du føler det, slik at hun kanskje får litt selvinnsikt og forstår hvordan hun er mot deg.

Hvis du ikke føler at dette fungerer ville jeg sluttet å være vennen hennes, og begynt å henge med noen andre i stedet. Det er ingen som kan tvinge deg til å  være vennen hennes om du ikke vil være med henne!

Kanskje hjelper det også å snake med en voksen? Det er nemlig ikke greit at hun skylder deg penger eller at hun sparker og slår.

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ekte vs falske venner

Guttegjeng (colourbox.com)

Har du opplevd å bli sviktet av en venn? Eller har du opplevd å bli kjent med en person du følte du hadde god kontakt med, men som viste seg egentlig å være en falsk venn? Kjenner du en person du oppriktig kan kalle en ekte venn?

av Skage, ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap