Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Jeg er bekymret for bestevennen min, han har begynt å interessere seg for hasj

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en gutt på 14 år som er beskymret for bestevennen min, han har begynt å intressere seg for hasj. Han har tenkt å kjøpe det hos en han har møtt, jeg vil ikke at han skal bli narkoman å jeg er redd før hans helse. Hvis jeg kontakter politiet så vil jo barne værne å sånt bli innblanet, og da vil jo også han vite at det er meg som gjorde det fordi jeg har sakt at jeg blir å ringe politiet hvis jeg finner ut at han har gjort det. Jeg er glad i han å vil ikke miste han som venn. Jeg har prøvd å få han til å forstå at narkotika er farlig men han vil ikke høre på meg. Unnskyld for at jeg er dårlig i grammatik og norsk jeg kommer fra [anonymisert, red.]. Jeg syntes det er en bra jobb dåkker gjør og tusen takk før at jeg kan snakke med dere. Hilsen gutt på 14 år.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Først og fremst: takk for hyggelig tilbakemelding! Ikke vær bekymret for grammatikken din, du skriver veldig godt.

Vi forstår godt at du blir bekymret for vennen din. Du har forsøkt å snakke med ham om din bekymring, uten at dette har hjulpet så mye. Da er det viktig at du er klar over at det er han selv som er ansvarlig for å ta sine egne valg, og at det også er han selv som må ta eventuelle konsekvenser av disse valgene. Ungdomstiden er gjerne en tid hvor mange finner nye interesser, og mange opplever dessverre å vokse litt fra hverandre som følge av dette. Men selvsagt bør du vise tydelig for ham hvor du står, og vise at du kan være en hjelp og støtte for ham dersom han trenger dette.

Likevel er dere ganske unge, og her tenker vi at du kan snakke med familien din hjemme om situasjonen, og høre hva de tenker om saken. Så får de voksne vurdere om politiet skal kontaktes, eller en lærer/rådgiver på skolen, eller foreldre hans, eller noen andre, eller ingen.

Se også vedlagte artikler for mer informasjon.

Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om rus? Spør RUStelefonen!

Rustelefonen

Hva er khat? Hva er bivirkningene av amfetamin? Hvor full blir jeg av en sekspakning øl? Blir man kåt av Ecstasy?

RUStelefonen gir deg faktabaserte, ikke-moraliserende svar og du er anonym.

Les mer

- Jeg har venner som ruser seg mye

Røyker hasj (colourbox.com)

Jeg mistenker en venn av meg for å ha problemer med rus. I dette tilfellet hasj. Har alltid visst at han har røyket det, men i de tilfellene har det ikke vært så ofte og ganske uskyldig. I det siste har det blitt verre. Hvordan kan jeg hjelpe ham?

Les mer

Slik er du en god venn!

To kamerater under vann (colourbox.com)

Det er faktisk viktig og lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men ellers også.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Doping
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om doping