Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

En gutt har klart å ta venninnen min vekk fra meg.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har en veldig god venn som jeg har vært vennen til i over 2år nå, nettop begynte vi på ungdomskolen og en gutt har klart å ta henne vekk fra meg, dem har bare vært sammen i 1-måned og likevell bruker henne mere tid med han enn med meg. Og i det siste har vi kranglet litt for henne ignorer meg og tøffer seg litt opp når henne er med han, og det liker jeg ikke... fordi jeg mister henne litt... Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, for å få dette til å funke... også lurer jeg på om dette er normalt? Det er vell ikke så veldig greit at bestisen din ditcher deg for en gutt henne møtte for 1-måned siden? Også er det et til problem, da jeg er med henne pleier henne å flørte med alle gutter selv om henne har en kj og vet at jeg crusher på en... men likevell så flørter henne Med alle guttene som er 1m unna henne... det irriterer meg litt.... men hva kan jeg gjøre? Jeg har prøvd å snakke med henne om det men henne tar det ikke alvorlig. Plis svar! Jeg trenger virkelig hjelp!!

Besvart 13.10.2017 09:29
 

Svar
Hei jente 13 år.

Takk for at du skriver til oss!
Du forteller at venninnen din har fått kjæreste, og bruker mindre tid på deg. Du føler også at hun ditscher deg til fordel for han, tøffer seg og viser sider ved seg som du ikke liker så godt.

Det er ikke så uvanlig at vennskap kan forandre seg litt når den ene får seg kjæreste. Spesielt i starten når man nyforelsket. Da er man mer opptatt av kjæresten sin enn venner, og kan glemme at det er viktig å ta vare på vennene sin også.

Det er fint at du har prøvd å snakke med henne om det. Selv om du føler at hun ikke forstår alvoret i det, så må du ikke gi opp. Dere to har kjent hverandre lenge før hun fikk seg kjæreste, og det vil helt sikkert være et vennskap når hun ikke lengre er sammen med denne gutten.

Ikke slutt å si din mening, og forsøk å snakke med henne om hvordan du opplever dette. Samtidig er det slik at du selv må akseptere at det kan bli litt mindre venninne tid en perioder, men det går seg som regel til og blir bedre.

Som venninner er det viktig å kunne snakke og si i fra når du føler at noe er ugreit. Du får gode råd i artiklene neden for til hvordan du kan takle dette.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, -og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Hvordan kombinere venner og kjæreste?

Venner er samla (colourbox.com)

Det er en deilig følelse, og det eneste du vil er antakelig å bruke all tid og energi på han eller henne. Men hva med vennene dine og deg selv? Glemmer du å ta vare på egne interesser og venners følelser midt oppi all forelskelsen?

Les mer

Venner som "forsvinner"

Venninne forsvinner

Det er vanskelig å kjenne på følelsen av et vennskap ikke er like sterkt som det engang var.

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap