Hopp til hovedinnholdet

Gjengproblemer 

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er "venner" med noen som liker å slåss. Jeg og en til er de eneste jente, men det er 5 andre gutter. Vi bruker ofte være sammen ute, men ofte bryter det ut til kamp. Jeg har ofte deltatt selv, men bare for å forsvare meg. Jeg vil forlatte gjengen men vis jeg gjør det, vil de komme etter meg, og banke meg opp. Vennen min er enig, og brødrene henne er enig om at jeg og henne må forlate gjengen. Men vi vil ikke risikere og få en hugg med finder. Og jeg og vennen min vil klare og slå dem i slåsskamp men vi vil ikke skade noen. Vi vet ikke hva vi skal gjøre!? Hilsen 16 og 18 år gamle jenter

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er bra du tar avstand til vold. Selv om gjengen er vennene dine burde du virkelig finne deg noe bedre folk enn folk som liker å sloss. Skjønner at dette kan være vanskelig, men blir kanskje lit lettere i og med at du har en venn som deler ditt synspunkt. Ville anbefalt deg å bryte med gjengen din hvis de ikke forandrer seg og heller søkt støtte i denne andre vennen til dere finner dere en ny gjeng. 


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap