Hopp til hovedinnholdet

Jeg er ei jente på 15 og ser og hører døde folk. Jeg lurer på om det er normalt og ha usynlige venner når du er 15 år.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg er ei jente på 15 og ser og hører døde folk. Og jeg lurer på om det er normalt og ha usynlige venner når du er 15 år. Og jeg liker og leke med dinosaurer og se på baby filmer er det normalt❓ Og hva kan jeg gjøre for og bli mer normal og jeg har mitt hellige språk og tør ikke og snakke sån når folk kan høre meg. Men jeg vil ha noen som jeg kan snakke det språket med. Plis hjelp meg ‼️‼️ Svar fort‼️‼️‼️‼️

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller oss hvordan du har det. Jeg forstår at du strever med tankene dine og at du lurer på om det er normalt å ha usynlige venner.

Jeg skal forsøke å svare deg så godt jeg kan og jeg beklager hvis du har måttet vente noen dager før du fikk svar.

Det er ikke uvanlig at man skaper seg en indre fantasiverden dersom man i virkeligheten ikke har så mange venner. Jeg vet ikke om det er slik for deg?

Du lurer på om det er normalt å se på babyfilmer og leke med dinosaurer.

 Jeg vil ikke umiddelbart si at dette er helt unormalt men det kommer an på hvor mye du gjør dette i forhold til å være med andre på din egen alder.

Mitt råd til deg er å snakke med helsesøster på skolen din om det du forteller til oss. Da kan du få utforske nærmere hvorfor du trives så godt med fantasivennene dine og ditt hellige språk.

Dersom du selv syns dette er underlig og du er usikker på hvorfor du gjør dette er det veldig bra at du er så modig at du spør oss!

Jeg legger også ved noen artikler til deg som du kan ha nytte av å lese.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap