Hopp til hovedinnholdet

Sliter sosialt

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg har slitt mye på ungdomskolen når det kommer til det sosiale. Ikke fordi jeg er tilbakestående, det bare ble sån. På vgs nå i år fant jeg meg to jenter som jeg har hengt en del med, men nå i det siste føles det veldig som om de ikke vil være med meg lengre. Jeg syns begge kommer med spydige komentarer og jeg får ofte kjeft fordi jeg sier «feil ting». De snakker mye om planer som de vet jeg ikke kan være med på hvis jeg skal bort f.eks. Det er så ekkelt å bli snakket til på den måten de snakker til meg på og det føles helt forferdelig. Det er ikke slik at jeg sir fra hver gang de gjør noe jeg ikke liker, fordi da blir det dårlig stemning. Jeg føler meg så uttafor og det er så fælt å ha det sån. Hva har jeg gjort galt liksom. Jeg kan ikke snakke om gutter fordi «jeg ikke har erfaring» som de sier. Fortalte hun ene at jeg har spiseforstyrrelser og at hun er den eneste jeg har sakt det til. Det er noe jeg sliter veldig meg og tenker mye på sa jeg men det virker ikke som hun bryr seg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss på Ung.no

Du beskriver en situasjon som ikke er ok. Du beskriver to venner, som jeg er usikker på om er venner. Du sitter igjen med en sår følelse, og det er ikke greit.

Du er i en alder hvor man er svært følsom, og det er jo en mulighet for at du overtolker andres reaksjoner, men like fullt er det sårt og vondt for deg.

Hvis det er slik som du føler, så syns jeg du skal forsøke å treffe nye mennesker. Det kan være at de du forsøker å få kontakt med ikke er din type. Dette krever litt innsats, men du vil vinne på det over tid.

Du kan for eksempel se om det er tilbud i nærområdet som du kan engasjere deg i. Det kan være teater, Røde kors, fjellklatring....

Det behøver ikke være noe som du har super-lyst til, men noe du tenker kan være ok. Gi det et forsøk.

Det er sikkert smart å nevne hvordan du har det til foreldrene dine, så de kan støtte deg.

Helsesøster på skolen kan mye om spiseforstyrrelser. Hun vil være en god samtalepartner, både for å støtte deg i forhold til den sosiale biten og angående spiseforstyrrelsen du nevner.

Legger ved en artikkel du kan ha glede av å lese.

Lykke til




Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, -og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer

Dette kan du snakke med helsesøster om

Helsesøster

Helsesøster kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Ekte vs falske venner

Lar du vennene dine være seg selv? Eller prøver du å forandre dem?

Har du opplevd å bli sviktet av en venn? Eller har du opplevd å bli kjent med en person du følte du hadde god kontakt med, men som viste seg egentlig å være en falsk venn? Kjenner du en person du oppriktig kan kalle en ekte venn?

av Skage, ungdomsjournalist

Les mer

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Jente ved toalett ser på vekt (www.colourbox.com)

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. Lurer du på om du er i ferd med å utvikle en spiseforstyrrelse, kan du få noen svar som er til hjelp i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap