Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Kompisen min blir alltid drit irritert og sur av masse småting

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, kompisen min blir alltid drit irritert og sur av masse småting og blir frekk og spydig når man sier noe han er uenig eller nesten sier noe i det hele tatt som ikke passer han. Hver gang noen prøver å snakke med han om det blir han bare mer sur og syntes vi er dumme. Har dere noe forklaring på hvorfor han blir så irritert og hva jeg bør gjøre?

Besvart 23.11.2017 18:26
 

Svar
Hei

Tusen takk for at du skriver til oss, gutt 16 år!

Jeg forstår at du synes dette er litt vanskelig. Det er ikke noe hyggelig når en kompis ofte blir irritert og spydig.

Jeg tenker at i et vennskap så skal man respektere hverandre, støtte hverandre og ta vare på hverandre. Man skal behandle hverandre bra! Hvis en venn oppfører seg litt dumt mot de andre, så er det ikke så lett å være en god venn. 

Det er ikke så lett for meg å forklare hvorfor vennen din oppfører seg slik. Det kan være mange grunner. Kanskje opplever han at han ikke har det bra på en eller annen måte. Det kan være noe som plager han eller noe han sliter med. Det kan også være at hormoner i kroppen gjør at humøret hans er ustabilt og veldig vekslende. 

Uansett hva som er grunnen til at han er som han er så tenker jeg at det er viktig å ta det opp med han igjen. Kanskje kan dere snakke med en voksen som kan hjelpe dere med å ta den praten? En forelder eller en voksen på skolen, for eksempel sosiallærer eller helsesøster. Hvis dere tar det opp med han så er det viktig at dere gjør det på en ordentlig måte, rett og slett avtale et "møte".

Det er dumt hvis dette blir "normalt" for det vennskapet dere har. Det blir ikke et godt vennskap. Dessuten kan det hende at dere andre så lei av dette til slutt at dere ikke orker å være vennen hans. Det kan være vondt for dere alle.

Jeg håper dette var til hjelp for deg!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, -og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Blitt uvenner? Slik ordner du opp.

To jenter med ryggen mot hverandre (www.colourbox.com)

Opplever du å bli behandlet urettferdig av vennene dine, eller har du kranglet med en venn? Her er noen gode tips til hvordan dere kan snakke godt sammen og kanskje løse problemet.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap