Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Skal begynne på samme skole som bestevennen min, men hun sier at jeg kun kan være venn med henne når jeg begynner der.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er 13 år og jeg skal begynne på en ny ungdomsskole. Bestevennen min går på den nye ungdomsskolen og jeg gleder meg til å begynne på samme skole som henne. Jeg er veldig glad i henne og hun er min beste venn. Men på den nye ungdomsskolen så er det 7 klasser på det trinnet jeg skal gå på. Og bestevennen min har fortalt at jeg ikke børr være venn med mange av jentene som går på trinnet som jeg synes er hyggelige, det er fordi de ikke liker hverandre og jeg vet ikke hvorfor. Hun har liksom sagt til meg sånn at det bare skal være oss to og ingen andre, jeg er Eni med det men jeg vil gjerne ha litt flere venner siden mest sannsynelig så kommer jeg ikke i klasse med henne fordi det er 257 elever og da er det liten sjangs for at akkurat vi kommer sammen. Jeg vil ikke at hun skal føle seg sviktet men jeg vil jo få noen nye venner også! Hva skal jeg gjøre!??? Håper jeg får svar snart. Mvh fra en som trenger hjelp

Besvart 18.11.2017 04:53
 

Svar
Hei

Jeg forstår at dette er et dilemma for deg, og at det er vanskelig å vite hva du skal gjøre. Jeg er imidlertid helt enige med deg i at det alltid er positivt å få flere venner og jeg forstår godt at du vil det.

Det er ikke slik at venninnen din kan fortelle deg hvem du skal være venn med eller ikke. Dersom du liker noen av disse jentene så er det ingen ting i veien for å bli venn med de også. Selvom venninnen din ikke liker de, så er det ikke sånn at du ikke kan like de. Man må erfare selv hvem man kommer overens med eller ikke, og det fungere sjeldent når noen andre skal "gi råd" om dette.

Hadde jeg vært deg så hadde jeg ikke tenkt så mye over det. Når du begynner på skolen så kommer du naturlig til å bli kjent med flere og bli venn med de. Det er noe jeg syntes du bare skal la skje. Om venninnen din kommentere eller fortsetter og fortelle deg at hun ikke liker det så hadde jeg prøvd å snakke med hun på en ordentlig måte og forklart at du gjerne vil bli kjent med flere. Fortell henne at det ikke kommer til å ødelegge vennskapet deres, men at du bare syntes det er hyggelig å bli kjent med flere mennesker. Det burde venninnen din absolutt forstå.

Jeg legger ved noen artikler nedenfor som kanskje kan være litt ekstra til hjelp.

Jeg håper du finner ut av det, lykke til!


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, -og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Blitt uvenner? Slik ordner du opp.

To jenter med ryggen mot hverandre (www.colourbox.com)

Opplever du å bli behandlet urettferdig av vennene dine, eller har du kranglet med en venn? Her er noen gode tips til hvordan dere kan snakke godt sammen og kanskje løse problemet.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap