Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

To av vennene mine har kranglet, og hun jeg er nærmest vil ikke at jeg skal ha kontakt med hun andre.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurte på en ting. Jeg har to venner som for ikke lenge siden hadde en krangel som førte til at de ikke er venner lengre. Jeg forstår at hun som jeg er nærmest ikke orket mer men jeg synes også det er vanskelig å slutte å være med hun andre siden jeg har en del fag med hun osv. Hun jeg er nærmest har på en måte sagt tydelig ifra om at hun ikke vil at jeg skal være med hun andre, men jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg skjønner ikke hva jeg skal gjøre. Føler jeg bedrar hun jeg er nærmest hver gang jeg snakker med hun andre. Hva skal jeg gjøre? - Mvh stresset ungdom.

Besvart 23.11.2017 08:47
 

Svar
Hei

Jeg forstår at det er ubehagelig for deg å havne i mellom to venner på denne måten, og at du kanskje ønsker å være lojal mot den av de du er nærmest.

Likevel så er det slik at du ikke kan la noen andre bestemme hvem du skal være venn med eller ikke. Som du sier så har du timer med denne andre jenta, og det vil kanskje være unormalt og bare slutte å snakke med henne. Det er jo ikke dere to som har kranglet eller hatt en uenighet, og dermed så vil det være unaturlig at du skal være sint på henne bare fordi venninnen din er det.

Jeg tenker at du kanskje bare kan forklare venninnen din at du syntes det er vanskelig. Fortell henne at du ikke ønsker å komme i mellom, og at du syntes det er vanskelig å kutte ut en venn bare fordi de to har kranglet. Fortell venninnen din at det ikke forandrer noe på deres vennskap, og at du er like glad i henne likevel. Prøv bare å få henne til å forstå at dette er vanskelig for deg. Om hun er en god venn så vil hun nok ikke ønske å sette seg i en ubehagelig situasjon. Forhåpentligvis vil hun forstå.

Jeg tror det beste bare er så snakke med henne om dette, og heller være ærlig på at du syntes det er vanskelig.

Jeg legger ved noen artikler du kan lese og ønsker deg lykke til.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, -og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Slik er du en god venn!

To kamerater under vann (colourbox.com)

Det er faktisk viktig og lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men ellers også.

Les mer

Blitt uvenner? Slik ordner du opp.

To jenter med ryggen mot hverandre (www.colourbox.com)

Opplever du å bli behandlet urettferdig av vennene dine, eller har du kranglet med en venn? Her er noen gode tips til hvordan dere kan snakke godt sammen og kanskje løse problemet.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap